top of page

אסייתי - קציצות בקר וירקות בקארי אדום ביתי

עודכן: 28 ביולי 2020

מחית קארי ביתית קלה יותר להכנה ממה שחשבתם! פשוט זורקים כמה מרכיבים לבלנדר וקיבלתם מחית קארי אמיתית, טבעית, בלי צבעי מאכל וחומרים משמרים, ריחנית, עדינה מאוד בטעמים וטעימה בטירוף!

בזמן האחרון התאהבתי במחיות קארי ביתיות וכבר התנסיתי במחית קארי ירוק וצהוב, והגיעה זמנה של מחית הקארי האדומה.

הרכבתי לכם מתכון באמת פשוט, ממרכיבים שיש בכל סופר (חוץ מלמון גראס שאני יודעת שקצת יותר קשה להשיג אבל הוא לא חובה ואפשר להכין גם בלי).

העיקר במתכון הזה הוא מחית הקארי- כל השאר לגמרי המלצה. במקום הקציצות אפשר להכין עם פילה דג או פירות ים, רצועות חזה עוף או בקר ואפילו טופו. גם מבחינת הירקות אפשר להכניס מה שאוהבים ויש בבית- אפונה, גזר, קוביות בטטה, שעועית ירוקה ועוד ועוד.

המחית חריפה אך לא מאוד בגלל הסוכר והמתיקות שיש בנוזל הקוקוס. אם אתם בכל זאת חוששים מהחריפות ניתן להפחית את כמות הצ'ילי ל-1.

מרכיבים

למחית קארי אדום

3 פלפלי צ'ילי חריף

1 פלפל אדום מתוק (גמבה)

3 שיני שום קלופות (אפשר גם 3 קוביות של שום כתוש קפוא)

חתיכת ג'ינג'ר בגודל של 3 ס"מ קלופה ופרוסה (אפשר גם 3 קוביות של ג'ינג'ר קפוא)

3 גבעולי בצל ירוק שלמים (ללא השורש כמובן)

1 גבעול למון גראס פרוס

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית מלח

1 כפית סוכר דמררה

3 כפות מיץ ליים/לימון

לקציצות

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל חתוך לרבעים

2 שיני שום קלופות

1 כף ג'ינג'ר מגורר

חצי צרור כוסברה

2 פרוסות לחם לבן מושרות 5 דקות במים וסחוטות היטב או 5 כפות פירורי לחם

1 ביצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

שמן זית להברשה

לתבשיל

2 פחיות נוזל/קרם קוקוס (800 מ"ל)

סלסילת פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים

5 פטריות מלך היער חתוכות לקוביות

1 זוקיני חתוך לפרוסות עבות

סלסילת אפונת שלג

3 כפות שמן קוקוס/זית

אופן ההכנה

1. בבלנדר/מעבד מזון/נינג'ה טוחנים את כל מרכיבי מחית הקארי עד למרקם משחתי וחלק. אם אחרי כמה דקות נשארות עדיין חתיכות גסות והמחית לא נהפכת לחלקה, הוסיפו 2-3 כפות מים. מעבירים לקערה ומניחים בצד.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מכינים את הקציצות- טוחנים בבלנדר/מעבד מזון/נינג'ה את הבצל, שום, ג'ינג'ר, כוסברה ופרוסות הלחם/פירורי הלחם (אפשר גם לקצוץ הכל במקום לטחון, המרקם של הקציצות יוצא פחות חלק אבל עדיין טעים).

4. מעבירים לקערה ומערבבים ביחד עם הבשר הטחון, הביצה, מלח ופלפל. מערבבים עד לתערובת אחידה.

5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ומניחים אותן על גבי נייר האפייה.

6. מברישים את הקציצות בשמן זית ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהקציצות משחימות.

7. בזמן שהקציצות בתנור מכינים את התבשיל- בסיר רחב ועמוק מחממים את השמן על להבה גבוהה. מטגנים את הפטריות במשך 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.

8. מוסיפים את מחית הקארי האדום ומערבבים. מטגנים במשך 2-3 דקות לפתיחת הטעמים, תוך כדי ערבוב.

9. מוסיפים את נוזל/קרם הקוקוס ומערבבים. מביאים לרתיחה.

10. מוסיפים את הזוקיני מנמיכים להבה ומכסים.

11. מוסיפים לתבשיל את הקציצות האפויות. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך רבע שעה.

12. מוסיפים לסיר את אפונת השלג, מכסים ומבשלים 2 דקות נוספות (אפונת השלג צריכה בישול קצרצר והיא במיטבה כשהיא עדיין קריספית. אם מבשלים אותה יותר מדי המרקם שלה נהפך לסמרטוטי.

הערות

* הכי טעים לאכול את התבשיל מעל אורז לבן פשוט עם חופן כוסברה טרייה מעל.

* התבשיל יוצא חריף, אך לא מאוד בגלל המתיקות של הקוקוס שמאזנת את הטעמים. אם בכל זאת רוצים למתן את החריפות מורידים את כמו הצ'ילי ל-1.

*לתבשיל עשיר וקרמי יותר השתמשו בקרם קוקוס בעל אחוזי שומן גבוהים יותר או לתבשיל קליל ושומני פחות השתמשו בנוזל קוקוס. אפשר גם לשלב.

* אפשר להחליף את קציצות הבקר ברצועות חזה עוף, פילה דג או פירות ים, רצועות בקר או טופו.

* במקום זוקיני, פטריות ואפונת שלג אפשר להכניס לתבשיל איזה ירקות שאוהבים! אפונה, שעועית ירוקה, גזר גמדי, קוביות בטטה...


2,894 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page