top of page

קארי ירוק עם קציצות סלמון

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

עד לפני שנה בערך כמעט ולא הכנתי קארי, והאמת שגם בקושי אכלתי קארי. המחיות הקנויות פשוט לא עבדו בעייני. הטעם החזק וה"תעשייתי" הזה לא היה לטעמי. כל זה השתנה אחרי שעברתי קורס במטבחי דרום מזרח אסיה ב"דנון- בית הספר למקצועות הקולינריה" עם שף רביב גרה. בקורס למדנו איך להכין משחות קארי מאפס, מה ששינה לגמרי את דעתי על תבשילי קארי. פתאום, כשהכנתי את משחת הקארי מאפס, עם חומרי גלם טריים, כשאני שולטת בטעמים ובכמויות, הטעם שונה לחלוטין ממה שהכרתי. טעם עדין יותר מהמחיות הקנויות, קצת "כפרי" ומחוספס ולא חלק לגמרי, עם חתיכות קטנות של ג'ינג'ר שלא נטחן עד הסוף. שם התאהבתי בקארי ביתי ובאין סוף האפשרויות והטעמים שאפשר לשחק איתם.

במתכון הזה שידכתי לתבשיל הקארי קציצות סלמון אפויות טעימות בטירוף, אבל אפשר להוסיף כל מה שעולה לכם לראש- קוביות חזה עוף או פרגית, פילה דג, פירות ים...

בחרתי להוסיף שעועית ירוקה כי זה מה שהיה לי בבית, אבל תרגישו חופשי להחליף באפונת שלג, זוקיני, במיה, אפונה עדינה קפואה (שאפשר להוסיף ישר מהמקפיא, בלי צורך בהפשרה).

זה מה שכל כך כיף בתבשיל קארי- אפשר לשחק איתו בהמון צורות שונות ולהוסיף כל פעם משהו אחר, לפי מה שיש לכם בבית או לפי מה שמתחשק באותו הרגע :)

מרכיבים:

למחית הקארי

3 בצלי שאלוט קלופים, חתוכים לרבעים

6 שיני שום קלופות

3 פלפלי צ'ילי ירוקים חריפים, חתוכים לחצי ומנוקים מגרעינים (תשתמשו בכפפות, ראו הוזהרתם!)

ג'ינג'ר באורך 6 ס"מ (40 גרם) , קלוף ופרוס

1 מקל למון גראס, פרוס (למי שזאת הפעם הראשונה שהוא משתמש בלמון גראס- מקלפים את השכבה העליונה שהיא בדרך כלל קשה, מסירים את הקצה ופורסים)

1 צרור גדול של כוסברה טרייה

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית כמון טחון

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס מים

לרוטב

1 כף שמן קוקוס/שמן קנולה

1 כף סוכר דמררה

1 כף רוטב דגים

150 מ"ל מים

400 מ"ל קרם קוקוס

2 כוסות שעועית ירוקה טרייה או קפואה (ישר מהמקפיא, אין צורך להפשיר)

לקציצות

500 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות

1 בצל לבן, חתוך לרבעים

1 שן שום קלופה

1 צרור כוסברה

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כוס פירורי פנקו/לחם

שמן זית להברשה


אופן ההכנה:

1. טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את השאלוטס, שיני שום,צ'ילי, ג'ינג'ר, למון גראס, כוסברה, כוסברה טחונה, כמון, פלפל שחור ומים עד למחית חלקה ככל שאפשר. אם צריך מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. מעבירים לקערה.

2. מכינים את הקציצות- מחממים תנור ל-200 מעלות. במעבד מזון טוחנים את הבצל, שום וכוסברה. מוסיפים את קוביות הסלמון וטוחנים בפולסים רק עד למחית אחידה.

3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים כפית מלח ופירורי לחם. מערבבים.

4. יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.

5. מברישים את הקציצות בשמן זית בנדיבות ואופים במשך 20 דקות בערך עד שהן מזהיבות.

6. בזמן שהקציצות בתנור מכינים את רוטב הקארי- בקערה קטנה מערבבים סוכר דמררה, רוטב דגים ומים. מניחים בצד.

7. מחממים בסיר רחב כף שמן קוקוס ומוסיפים את מחית הקארי. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.

8. מוסיפים לסיר את תערובת רוטב הדגים ואת חלב הקוקוס. מערבבים ומביאים לרתיחה.

9. מוסיפים לסיר את השעועית הירוקה ואת הקציצות האפויות. מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.

10. מגישים עם עלי כוסברה טרייה מעל ואורז לבן בצד.

הערות:

* ניתן ואף מומלץ להכפיל כמויות ולהקפיא חצי ממחית הקארי. כשרוצים להשתמש פשוט מפשירים כמה שעות בחוץ (או במיקרוגל אם אין לכם זמן לחכות). המחית תישמר עד כחודש במקפיא.

* לקציצות עוף- מחליפים את הסלמון ב-500 גרם פרגית טחונה וממשיכים כרגיל.

* ניתן להחליף את קציצות הקארי בקוביות חזה עוף או פרגית, פירות ים, פילה דג לבן או פילה סלמון.

*במקום שעועית ירוקה אפשר להשתמש באפונת שלג, זוקיני חתוך גס, במיה, אפונה רגילה, וכל מה שעולה על דעתכם :)

3,857 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page