צ'א ג'יו (ספרינג רול וויטנאמי)

עודכן ב: ינו 26

ההורים שלי חזרו לאחרונה מטיול של שבועיים בוייטנאם. במהלך כל הטיול הם לא הפסיקו לגרות אותי עם תמונות ותיאורים של אוכל וויטנאמי ובמיוחד ספרינג רולס שנקראים צ'א ג'יו. הם עשויים מדפי אורז מיובשים ממולאים בתערובת של בשר (במקור חזיר), ירקות ואטריות שעועית. עוטפים את הספרינג רולס המוכנים בעלי חסה, כוסברה, נענע ובזיליקום תאילנדי שהוא בעל טעם אניסי יותר מהבזיליקום האיטלקי שאנחנו מכירים. את כל הטוב הזה טובלים ברוטב דגים מתובל במיץ ליים וסוכר. נותנים ביס וכל הטעמים מתפצפצים בפה. כבר הצלחתי לגרות אתכם? יופי. רוצו להכין. זה בכלל לא מסובך כמו שזה נראה.


מצרכים:

1 גזר מקולף ומגורר

5 פטריות שיטאקה קצוצות (אפשר להחליף בפטריות שמפיניון אם לא מוצאים שיטאקה טריות)

40 גרם (חבילה קטנה) אטריות זכוכית

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 שן שום קצוצה

כף ג'ינג'ר קצוץ

300 גרם פרגית טחונה

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

2 כפות רוטב סויה

10 דפי אורז מרובעים או עגולים

שמן לטיגון עמוק


לרוטב:

1 כף סוכר דמררה

1 כף רוטב דגים

5 כפות מים

1 כף מיץ ליים (אם אין אפשר לימון)

צ'ילי אדום פרוס (אם אין אפשר גם 1/4 כפית שבבי צ'ילי יבש)


להגשה:

ראש חסה אייסברג, מפורקת לעלים

חופן בזיליקום תאילנדי/סגול

חופן עלי נענע

חופן עליי כוסברה


הוראות הכנה:

1. מחממים כף שמן במחבת ומאדים קלות את הגזר, החלק הלבן של הבצל הירוק ופטריות השיטאקה. מעבירים לקערה ומצננים לחלוטין.

2.משרים את אטריות הזכוכית בקערה עם מים רותחים למשך 3-4 דקות עד שהופכות לשקופות. מסננים ושוטפים במים קרים בכדי לעצור את הבישול.

3. קוצצים את האטריות ומוסיפים לתערובת הגזר, הבצל ופטריות השיטאקה.

4. מוסיפים לתערובת את החלק הירוק של הבצל הירוק, שום, ג'ינג'ר, פרגית טחונה, מלח, סוכר ורוטב סויה ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה לחלוטין (ממש "לשים" את התערובת).

5. ממלאים קערה רחבה או מיכל פלסטיק במי ברז. טובלים כל דף אורז במים למשך 10 שניות ומניחים על מגבת מטבח נקייה.

6. מניחים בערך 2 כפות של המילוי בצורה אופקית בחלק הקרוב אליכם ומשאירים מעט מקום בשוליים (הכי נוח לעשות את זה עם שקית זילוף).

7. מגלגלים גלגול אחד, מקפלים את השוליים כלפי פנים וממשיכים בגלגול. ממשיכים כך עם כל דפי האורז.

8. מניחים את הספרינג רולס המוכנים על תבנית עם נייר אפייה רחוק אחד מהשני כדי שלא יידבקו (לדפי האורז יש נטייה להידבק ואחר כך זה יוצר חורים והשמן חודר לתוך הרולס ואז זה מבאססס- בקיצור, להיזהר).

9. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. מביאים את השמן ל170 מעלות (אם אין מד טמפרטורה טובלים את הקצה של הרולס ובודקים- אם נוצרות בועות מסביב זה אומר שהוא מספיק חם).

10. מטגנים בסבבים של 2 ספרינג רולס כל פעם ונזהרים שלא יידבקו אחד לשני (!). מטגנים בערך 3-4 דקות. הרולס לא אמורים לקבל ממש צבע אלא רק נוצרים כתמים זהובים.

11. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לכמה שניות וישר מעבירים לצלחת הגשה כדי שלא יידבק לנייר.

12. מכינים את הרוטב- מערבבים בקערה את הסוכר עם רוטב הדגים והמים, עד שהסוכר מתמוסס. מוסיפים מיץ ליים ומערבבים. מפזרים מעל את הצ'ילי.

13. מגישים את הרולס עם עלי חסה אייסברג, בזיליקום, נענע וכוסברה.



הערות:

*אם רוצים אפשר להכין מראש- את הרולים המוכנים (לפני הטיגון) שומרים במקרר במשך כמה שעות ועד יום. כשרוצים להגיש מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים ממש לפני ההגשה.

*בבקשה- אל תוותרו על החסה ועלי התבלין- הם מוסיפים המון למנה!





0 צפיות
  • Black Instagram Icon