top of page

עוגיות חמאה מזולפות

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

אני תמיד אוהבת שיש איזו עוגייה פשוטה וטעימה ליד הקפה. אני מארחת המון, הבית שלנו תמיד מלא אנשים ואני אוהבת להרגיש כמו בבית קפה ולהניח עוגיית חמאה קטנה תוצרת בית ליד הקפה. מה שכיף במתכון הזה שאפשר כל פעם לגוון בטעמים- גרידת תפוז או לימון, קינמון או כל תבלין שאוהבים, וניתן להכין אותן בטעם ווניל "פשוט" וטעים.

מרכיבים:

200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפ' החדר

80 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+1 כף)

1 כפית מחית/תמצית וניל

1 כפית גרידת תפוז

1/2 כפית מלח

1 ביצה

250 גרם קמח (3/4 1 כוסות)


אופן ההכנה:

1. מחממים מראש תנור ל-160 מעלות.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הווניל וגרידת התפוז על מהירות גבוהה במשך 5 דקות. מדי פעם "מגרדים" את הצדדים בעזרת לקקן.

3. מנמיכים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את הביצה. מערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין בתערובת.

4. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות הנמוכה ביותר עד שהקמח נטמע והתערובת אחידה- ולא יותר! נזהרים מעיבוד יותר של הבצק שפוגע בפריכות של העוגיה.

5. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב.

6. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור. מזלפים עוגיות קטנות במרווחים קטנים (העוגיות תופחות ממש מעט). זה בטח יישמע לכם מצחיק אבל אני נעזרת בספירה בשביל ליצור עוגיות אחידות בגודלן- לוחצת על שקית הזילוף, סופרת 1,2,3 בקצב אחיד וזה מה שעוזר לי לשמור על עוגיות שוות בגודלן וצורתן :)

7. אופים את העוגיות במשך 12-15 דקות. התחתית של העוגיות צריכה להיות זהובה והעוגיות בקושי משנות את צבען ונשארות בהירות מאוד.

הערות:

* העוגיות יישמרו בקופסה אטומה למשך שבוע.

* מי שלא אוהב גרידת תפוז יכול להשמיט.

* לגיוון בטעמים במקום גרידת התפוז שמים: 1 כפית גרידת לימון, 1 כפית קינמון, הל, ג'ינג'ר טחון, השמיים הם הגבול :)

2,685 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page