top of page

מרק מינסטרונה

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

מרק ירקות איטלקי, עשיר בכל טוב. המינסטרונה הוא בעצם ארוחה שלמה. למרות שאין בו בשר והוא טבעוני, השעועית משחקת תפקיד מרכזי בכמה שהמרק הזה משביע. תוסיפו לכל העסק פסטה ובכלל תקבלו ארוחה משביעה ומנחמת, מושלמת לימים הגשומים. אם בא לכם להעשיר עוד יותר את המרק תוסיפו מעל קצת פרמז'ן מגורר. שלמות.


מרכיבים

3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי חתוכים פרוסים

1 בצל לבן גדול, קצוץ

5 שיני שום קצוצות

1/2 1 כוסות שעועית לבנה מבושלת קפואה (אין צורך להפשיר)

2 פחיות שימורי עגבניות קצוצות (עדיף של mutti)

5 עלי בזיליקום

4 ענפי טימין

2 עלי דפנה

3 ליטר מים רותחים

מלח, פלפל שחור

1 כוס פסטה בצורה קטנה (אני השתמשתי בפסטה מס. 47 של ברילה)

1/4 כוס שמן זית



הוראות הכנה:

1. בסיר עמוק מניחים את השמן הזית, גזר, בצל וסלרי ומדליקים את האש על להבה בינונית. מאדים את הירקות במשך רבע שעה בערך עד שהם מעט מתרככים ומתחילים להזהיב.

2. מגבירים את הלהבה לגבוהה ומוסיפים את השום. מטגנים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים את השעועית, העגבניות הקצוצות, המים, בזיליקום, טימין ועלי דפנה.

4. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. טועמים לבדוק תיבול.

4. מביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה, מכסים את המרק ומבשלים למשך 45 דקות.

6. מורידים את המכסה, מגביהים את האש לגבוהה ומביאים את המרק לרתיחה.

7. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה פחות מהזמן שכתוב בהוראות היצרן.



הערות:

* מומלץ להוסיף מעל המרק גבינת פרמז'ן מגוררת ואם ממש רוצים להשקיע אפשר להכין קרוטונים ביתיים מתובלים בשום: חותכים לחם לקוביות (עדיף לחם צרפתי או כפרי אבל כל סוג שיש לכם בבית זה טוב), עדיף לחם בן יום שקצת התייבש. מניחים את קוביות הלחם בקערה ומתבלים במלח, פלפל שחור שן שום מגוררת וכמה כפות שמן זית. מערבבים טוב טוב שכל קוביות הלחם יספגו בשמן. מפזרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות בערך, עד שהלחם מזהיב ונהיה קריספי. מקררים ושומרים בקופסא אטומה למשך 5 ימים. טעים בטירוף ויכול להיות תוספת מעולה לכמעט כל מרק.

* המרק יישמר במקרר במשך 5 ימים.

2,570 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page