top of page

מרק בצל

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

בימים חורפיים וגשומים כמו היום הכי מתחשק לי מרק בצל עשיר ומפנק ומעליו קרוטונים ביתיים והרים של גבינת פרמז'ן. מתכון קל להכנה עם מעט מרכיבים וכמעט בלי עבודה. אם תהיו מספיק סבלניים לאדות את הבצל כמו שצריך הטעם הסופי יצא כמו ריבת בצל מתוקה ממש כאילו הוספתם סוכר למרק. כמובן שאתם יכולים להשתמש בקרוטונים קנויים ולקצר תהליכים אבל תאמינו לי שכדאי לכם להכין בבית. הטעם שונה לחלוטין, הקרוטונים הביתיים קריספיים מבחוץ ועדיין מעט רכים מבפנים לעומת הקרוטונים הקנויים ששוברים את השיניים. חוץ מזה שכל כך קל להכין ולוקח פחות מ-5 דקות, אז בלי תירוצים! מכמות של כיכר לחם שלמה יוצאת כמות יפה של קרוטונים והם נשמרים מצוין בקופסא אטומה או בצנצנת, כך שתוכלו להוסיף אותם למרקים אחרים, לסלטים או סתם לנשנש ככה בכיף.

6 מנות


מרכיבים

7 בצלים גדולים (סגולים או לבנים, מה שיש לכם בבית יעבוד מצוין), פרוסים

50 גרם חמאה

1/4 כוס שמן זית

240 מ"ל יין לבן יבש (1 כוס)

2 כפות קמח

1 ליטר ציר ירקות/מים

מלח, פלפל שחור

עלה דפנה

5 ענפי טימין

לקרוטונים

כיכר לחם (עדיף בת יום, יומיים שהתייבשה קצת), חתוכה לקוביות גדולות

שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 כפית טימין מיובש/טרי (לא חובה)

להגשה

גבינת פרמז'ן מגוררת גס


אופן ההכנה

1. בסיר שמים את שמן הזית, החמאה והבצלים ומדליקים את האש על להבה בינונית.

2. מאדים את הבצלים במשך 30 דקות בערך עד שהם מתרככים לגמרי. מגבירים את הלהבה לגבוהה ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך 5-7 דקות נוספות עד שהבצלים מזהיבים.

3. מוסיפים לסיר את היין הלבן, מערבבים ומבשלים עד שהיין מצטמצם לחלוטין.

4. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מבשלים במשך דקה.

5. מוסיפים את הציר/מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את עלה הדפנה ואת הטימין. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכסים, מעבירים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים למשך חצי שעה.

6. בינתיים מכינים את הקרוטונים- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מפזרים את קוביות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל מלח, פלפל שחור וטימין (אם משתמשים). מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומערבבים עם הידיים או עם 2 כפות, לוודא ששמן הזית עוטף את כל קוביות הלחם. מפזרים על התבנית בשכבה אחידה ושטוחה.

7. אופים במשך 10-15 דקות בערך עד שהקרוטונים מתייבשים ומזהיבים (נזהרים לא לשרוף). מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.

8. מעבירים את תכנית התנור לגריל עליון ומעלים את הטמפרטורה ל-230 מעלות.

9. מעבירים את מרק הבצל לקעריות, מפזרים מעל 5-6 קרוטונים, ומעליהם מפזרים פרמז'ן בנדיבות.

10. מניחים את קעריות המרק על תבנית תנור ומכניסים לתנור במדף העליון ל-2,3 דקות עד שהגבינה נמסה.

הערות

* ברגע שהקרוטונים מתקררים לאחר האפייה, העבירו אותם לצנצנת או קופסא אטומה. הם נשמרים מצוין ככה לפחות שבועיים (למרות שלא ישרדו כל כך הרבה זמן, תאמינו לי). הוסיפו אותם למרקים, סלטים וכל מה שבא לכם :)

* המרק נשמר מעולה במקרר עד 4 ימים.

5,555 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page