top of page

מרק אפונה יבשה של אבא

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

אבא שלי חולה על מרקי קטניות. כל פעם שאני מכינה לו מרק הוא אומר לי "ממל'ה, אבל שיהיה סמיך סמיך כן? כמו שאני אוהב". אבא שלי בעצם אוהב נזיד יותר מאשר מרק. כמה שיותר סמיך יותר טוב. הוא מת על כל סוגי הקטניות למיניהן- שעועית, עדשים, אפונה... ההורים שלי היו שבועיים בווייטנאם וידעתי שמה שהכי ישמח את אבא שלי הוא לחזור הביתה ולמצוא במקרר מרק אפונה סמיך סמיך. במיוחד אחרי שאכל במשך שבועיים אוכל רחוב וייטנאמי בעיקר. אז יום לפני שהוא חזר אמרתי לעצמי שאני חייבת להכין לו מרק כמו שהוא אוהב.

אחד השילובים שאני הכי אוהבת (וגם אבא) הוא השילוב בין קטניות לנקניקים ולטעם מעושן. יש הרבה גרסאות של מרקי עדשים עם קבנוס וכדומה אז חשבתי-היי, למה לא? לא היה לי זמן ללכת לקניות והייתי צריכה "לעבוד עם מה שיש". מצאתי במזווה שקית של אפונה צהובה חצוייה. חשבתי לעצמי איך אני מוסיפה מקסימום טעם במינימום מרכיבים? במקרה היו לי כמה פרוסות של חזה אווז מעושן במקרר. או. זה מה שהייתי צריכה. הוספתי כמה ירקות שורש ו-וואלה! יצא פצצה.

מרכיבים:

3 כפות שמן זית

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל לבן קצוץ

50 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

5 שיני שום קצוצות

500 גרם (שקית קטנה) אפונה צהובה חצויה

2 ליטר מים רותחים

מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:

1. מחממים זמן זית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את הגזר והבצל ומאדים בערך 10 דקות עד שמתרככים מעט.

2. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את חזה האווז המעושן והשום ומטגנים עד שהשומן נמס מחזה האווז והוא מזהיב מעט.

3. מוסיפים את האפונה ואת המים הרותחים ומתבלים במלח ופלפל שחור (להיזהר עם המלח מכיוון שחזה האווז בדרך כלל די מלוח). טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך.

4. מערבבים את המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים במשך 45 דקות- שעה, עד שהאפונה מתרככת לגמרי ומתפרקת.


הערות:

* אם לא מוצאים אפונה צהובה אפשר להחליף באפונה ירוקה יבשה. זמן הבישול מעט יתארך.

* ניתן להחליף את חזה האווז המעושן בכל סוג של נקניק מעושן שאוהבים (קבנוס, בייקון...).

* המרק יישמר במקרר 5 ימים וטעמו אפילו משתפר כשהוא "נח" קצת במקרר, לכן אם אתם מארחים אפילו מומלץ להכין את המרק יום מראש.

938 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page