מאז הלידה לא הצלחתי למצוא זמן לחזור למטבח. הטיפול בניובורן קטנטנה דורש המון והאמת היא שגם כשיש לי קצת זמן פנוי (כשסבתא באה לשמור) אני מנצלת אותו לכביסות או אינספור מטלות הבית שמחכות לי. אבל האמת שבימים האחרונים זה כבר מדגדג לי באצבעות. אז החלטתי להתחיל בקטן ופשוט.
עד הלידה תמיד דאגתי שיהיה על השיש עוגה או עוגיות ביתיות והגיע הזמן לחזור לזה.
הכנתי עוגיות אהובות עליי במיוחד- עוגיות מגולגלות! הכי הכי פשוטות ומהירות שיש. מכינים בצק בקערה אחת בידיים, בלי מיקסרים ובלי בלאגן בכיור.
אפשר למלא את הרולדות באיזה ממרח שאוהבים (נוטלה, תמרים וכו').
במתכון הזה נתתי אופציה מדהימה לאוהבי הפרג שביניכם- מלית פרג פקאנים ומייפל. גם לסקפטיים מביניכם בענייני פרג מבטיחה לכם שהיא טעימה בטירוף.
מרכיבים
למלית פרג
100 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות מייפל
קורט מלח
80 גרם פרג טחון טרי (3/4 כוס)
50 גרם פקאנים טחונים (1/2 כוס)
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
1 חלמון
לבצק
60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
125 מ"ל שמן (1/2 כוס)
גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
1 כפית תמצית/מחית וניל
קורט מלח
350 גרם קמח לבן בהיר
5 גרם אבקת אפיה (1 כפית)
אבקת סוכר לפיזור מעל העוגיות
אופן ההכנה
1 מכינים את מלית הפרג- בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה, מייפל ומלח ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הפרג, פקאנים טחונים וקינמון ומערבבים היטב עד שהנוזלים נספגים.
3. מורידים מהלהבה ומוסיפים את החלמון תוך כדי ערבוב מהיר (כדי שלא יתבשל מהחום).
4. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להתקררות.
5. מכינים את הבצק- בקערה שמים את אבקת הסוכר, השמן, שמנת חמוצה, וניל ומלח. טורפים לתערובת אחידה.
6. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ולשים בעדינות בידיים עד שנוצר בצק אחיד.
7. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה-שעה (מינימום חצי שעה ואפשר גם כמה שעות טובות).
8. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
9. מקמחים משטח עבודה היטב בקמח. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
10. מרדדים כל חלק למלבן-לא דק מדי אחרת הבצק ייקרע. מקפידים לקמח את המשטח היטב לאורך כל הרידוד.
11. מורחים את מלית הפרג ומרדדים לרולדה. חוזרים על הפעולה עם 2 חלקי הבצק הנוספים.
12. מניחים את שלוש הרולדות על התבנית המרופדת בניחיר האפיה. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חורצים חריצים ובעצם מסמנים את עובי העוגיות שנרצה לחתוך לאחר האפיה, במרחק של בערך 1-2 ס"מ (ראו צילום). השלב הזה הוא לא חובה ואפשר לאפות את הרולדות ככה כמו שהן, הפעולה הזו תקל על החיתוך.
13. אופים במשך 30 דקות, עד שהרולדות מזהיבות (לא משחימות!)
14. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר, מפזרים מעל אבקת סוכר ופורסים את הרולדות (עדיך עם סכין משוננת).
הערות
* ניתן להחליף את ממרח הפרג בכל ממרח שאוהבים- נוטלה, ממרח תמרים, ממרח חלבה וכו'.
* במקום פקאנים טחונים אפשר להשתמש באגוזי מלך או בשקדים טחונים.
* העוגיות יישמרו בצנצנת במשך שבוע לפחות.
* ניתן להקפיא את הרולדות לפני האפיה ואז כשרוצים לאפות פשוט מכניסים לתנור ישר מהקפאה, ומוסיפים חמש דקות לזמן האפיה.
Commenti