יש משהו בכריסמס שתמיד משך אותי עוד מאז שהייתי ילדה קטנה. זה חג כל כך פוטוגני ויפה. כל הסרטים האמריקאים ההוליוודים גורמים לחג המולד להיראות כזה רומנטי וכייפי. כל שנה לקראת הכריסמס כל הבלוגרים והבלוגריות ברחבי העולם מציפים את הפיד שלי באינסטגרם בצילומים מהממים של עוגיות "gingerbreads" בשלל צורות ועיצובים. השנה נכנסתי לאווירת הכריסמס והחלטתי להכין גרסה משלי לעוגיות חמאה מתובלות בג'ינג'ר ותבלינים חמים, שמתאימים כל כך לחורף. אוכלים את העוגיות עם כוס תה חם ליד ומדמיינים שיורד שלג בחלון.
מרכיבים:
180 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
180 גרם סוכר דמררה (1 כוס פחות 2 כפות)
30 גרם דבש (1/2 1 כפות)
2 חלמונים
370 גרם קמח (1/2 2 כוסות + 2 כפות)
5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)
5 גרם קינמון (1 כפית)
5 גרם ג'ינג'ר טחון (1 כפית)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון/מגורר
5 גרם מלח (1 כפית)
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ומלח.
2. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, הסוכר והדבש במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אוורירית (3-4 דקות).
3. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב את שהם נטמעים בתערובת.
4. מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק ולא יותר.
5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
6. מניחים חצי מהבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים עד לעובי של חצי ס"מ בערך.
7. מעבירים את הבצק המרודד עם נייר האפייה לתבנית.
8. קורצים מהבצק את הצורה הרצויה (אני השתמשתי בקורצן בצורת כוכב אבל אפשר ליצור גם עיגולים רגילים או כל צורה שרוצים).
9. מעבירים את התבנית ישר למקפיא כמו שהוא, בלי להוציא את הבצק העודף ובלי לגעת בעוגיות.
10. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.
11. מקפיאים למשך 20 דקות-חצי שעה.
12. מחממים תנור ל170 מעלות.
13. מחלצים את העוגיות הקפואות ומשליכים את הבצק העודף מסביב. מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה עם מעט רווחים (העוגיות קצת תופחות).
14. אופים במשך 15 דקות בערך עד שהעוגיות מעט תופחות והתחתית שלהן מזהיבה.
הערות:
* שומרים את העוגיות בצנצנת או בקופסה אטומה למשך שבוע.
* בשלב 12, לאחר שמחלצים את העוגיות הקפואות מנייר האפייה, ניתן להעביר את העוגיות לשקית אטומה או לקופסה ולשמור במקפיא למשך חודש. כשרוצים לאפות, מחממים תנור ומעבירים ישר מהמקפיא לתנור.
Comments