top of page

מרק פטריות אסייתי

מרק עשיר בסוגים שונים של פטריות וטאצ' של טעמים אסייתים.

השילוב בין פטריות טריות ויבשות יוצר המון מרקמים שונים ובנוסף מי ההשריה של הפטריות המיובשות יוצרים ציר פטריות מהיר ומלא טעם במינימום עבודה.

המרק הוא טבעוני לגמרי והפטריות כל כך בשרניות שלא מרגישים לרגע בחסרונו של הבשר.

אפשר לגוון ולהשתמש באיזה סוג פטריות שאתם אוהבים, רק שמרו על הכמויות במתכון :)

המרק מדהים כמו שהוא אבל מי שמכיר אותי יודע שאני חייבת להוסיף איזו פחמימה לכל מנה ובגלל זה הוספתי אטריות ויצא ממש כמו ראמן פטריות טבעוני. כמה טעים!

מצד אחד מרק חורפי ועשיר ומצד שני לא כבד, קליל ומהיר הכנה. מושלם לחורף הישראלי.


מרכיבים

חבילת פטריות שי-מג'י

חבילת פטריות שיטאקי טריות

חבילת פטריות מלך היער

חבילת פטריות שינוקי

20 גרם פטריות יער מיובשות

20 גרם פטריות מאי-טאקי מיובשות

2 ליטר מים רותחים

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות

3 גבעולים של בצל ירוק פרוס דק (מפרידים בין החלק הבהיר לכהה)

3 כפות שמן זית

3 כפות רוטב סויה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס/טחון

1 כפית שמן שומשום

חבילת אטריות ראמן/אטריות מסולסלות/איזה אטריות שאוהבים :)


אופן ההכנה

1. מניחים את הפטריות המיובשות בקערה גדולה ושופכים מעל את המים הרותחים. מכסים ומשאירים להשריה של 20 דקות.

2. בזמן ההשריה קוצצים את הפטריות הטריות למרקם גס (לא לקצוץ קטן מדי כדי לשמור על המרקם הבשרני של הפטריות).

3. מסננים את הפטריות ושומרים בצד את נוזל ההשריה.

4. קוצצים גם את הפטריות המיובשות המושרות למרקם גס.

5. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק על להבה גבוהה.

6. מטגנים את הג'ינג'ר והשום במשך דקה תוך כדי ערבוב- נזהרים לא לשרוף.

7. מוסיפים את הגזר ואת החלק הבהיר של הבצל הירוק ומטגנים תוך כדי ערבוב שתיים שלוש דקות.

8. מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 3-4 דקות עד להזהבה קלה. הקפידו לטגן את הפטריות על להבה הכי גבוהה שיש לכם בשביל שהן לא יפרישו את כל הנוזלים ויתבשלו במקום להיטגן.

9. מוסיפים את נוזל ההשריה של הפטריות ששמרנו בצד ומוסיפים רוטב סויה ופלפל שחור.

10. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה למשך 45 דקות.

11. כמה דקות לפני שהמרק מוכן מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.

12. כשהמרק מוכן מוסיפים שמן שומשום וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך.

13. מניחים בקערת מרק גדולה חופן של אטריות ומעל מוזגים את המרק. מפזרים מעל את החלק הכהה של הבצל הירוק.


4,883 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

2 comentarios


דנה דנה
דנה דנה
15 oct 2021

הכנתי עם פורטובלו, שמפניון ושימאגי (מה שהיה לירקן אצלנו..) יצא מעולה! מי שטעם ביקש את המתכון 😍 מחכה לפעם באה שאכין עם המיובשות גם.. יאמי!

Me gusta

Tali Barak
Tali Barak
04 sept 2021

הרבה סוגי פטריות (יקרות) שלא משדרגות את המרק, אפשר היה להסתפק בסוג אחד או שניים.קצת חבל על הכסף:(

Me gusta
bottom of page