top of page

קורן דוג corn dog

עודכן: 25 בדצמ׳ 2019

מעדן אמריקאי מושחת במיוחד- נקניקיות על שיפוד, מצופות בבלילת תירס ומטוגנות בשמן עמוק. מבוגרים מתים על זה וגם ילדים, אמאל'ה כמה זה טעים. השבוע תקפו אותי געגועים עזים לארה"ב והחלטתי לשחזר את השחיתות הזאת אצלי במטבח, ואתם לא מבינים כמה זה פשוט! אני ממש ממליצה לכם להשתמש בנקניקיות באיכות טובה ולא בנקניקיות "פושטיות" מהסופר, זה עושה את כל ההבדל. לטובת שומרי הכשרות- ניתן להחליף את הרוויון בחלב צמחי לא ממותק (סויה/אורז) ואפילו במים. לא יצא בדיוק אותו דבר אבל עדיין טעים מאוד. הגישו את הנקניקיות עם חרדל טוב וקטשופ, מה צריך יותר מזה?

12-15 נקניקיות


מרכיבים

200 גרם (1/4 1 כוסות) קמח תירס עבה (פולנטה)

140 גרם (1 כוס) קמח לבן

30 גרם (2 כפות) סוכר לבן

5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

5 גרם (1 כפית) מלח

300 גרם (1/4 1 כוסות) רוויון

1 ביצה

30 גרם (2 כפות) שמן

חבילה של 12-15 נקניקיות באיכות טובה

שיפודי עץ

שמן לטיגון עמוק


אופן ההכנה

1. בקערה שמים את קמח התירס, קמח, סוכר לבן, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעזרת מטרפה.

2. בקערה נפרדת מערבבים רוויון, ביצה ושמן.

3. מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים בעזרת מטרפה רק עד לתערובת אחידה בלי גושים (להמנע מערבוב יתר).

4. מעבירים את הבלילה לכוס עמוקה וגבוהה או למד ליטר בגובה של הנקניקיות- שיהיה קל יותר לטבול אותן בבלילה.

5. מייבשים את הנקניקיות היטב בנייר סופג. אם הנקניקיות לא יהיו יבשות לחלוטין הבלילה לא תדבק אליהן.

6. משפדים כל נקניקיה בשיפוד עץ לאורך כל הנקניקיה, כמעט עד הקצה.

7. מחממים שמן עמוק (בערך בגובה 3 ס"מ) בסיר עמוק ורחב לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין לכם מדחום (אני ממש ממליצה לכם לקנות! זה משנה לגמרי את הטיגון, עוזר לבישול אחיד ומושלם וסופג הרבה פחות שמן!) פשוט זרקו מעט בלילה לתוך השמן, אם מתחילות להיווצר בועות מסביב סימן שהשמן חם מספיק.

8. טובלים כל נקניקיה בבלילה עד שהיא מכוסה לחלוטין.

9. מטגנים דקה וחצי מכל צד, עד שהנקניקיה מזהיבה (הצבע צריך להיות זהוב ולא שחום!).

10. מעבירים לצלחת/תבנית מרופדת בנייר סופג ל2-3 דקות.

11. מגישים עם קטשופ וחרדל :)

הערות

* הקורן דוגס במיטבן לאחר הטיגון אבל אפשר לשמור יומיים-שלושה במקרר ולחמם בטוסטר אובן/תנור.

* לגרסה פרווה- ניתן להמיר את הרוויון ב-240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי לא ממותק (סויה/אורז) או אפילו במים. יצא מעט שונה אבל עדיין מאוד טעים.

* רוצים לראות את כל שלבי ההכנה מצולמים? בואו לבקר בעמוד האינסטגרם שלי שם תוכלו לראות את כל הסרטונים וההסברים להכנת הקורן דוגס ועוד המון דברים טעימים!

3,987 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page