top of page

פפרדלה ראגו עם פטריות וערמונים

שבת גשומה וסוערת בחוץ. בא לי פסטה טעימה עם רוטב בשר ופטריות וערמונים ויין אדום וכל הדברים שהם הכי חורף. אבל אין מצב שאני יוצאת מהפיג'מה בקור הזה אז למה לא להכין "מנה של מסעדה", בבית? זאת אחת מהמנות שנראות סופר מורכבות, כאלה שאוכלים רק במסעדות, אבל תאמינו או לא היא ממש פשוטה להכין בבית! משחימים קוביות בשר עם ירקות שורש (גם אם יש לכם בבית רק בצל זה יעבוד מעולה, סלרי וגזר תמיד מוסיפים מאוד לטעמים אבל אפשר גם בלעדיהם) מוסיפים פטריות, ערמונים וקצת מהיין האדום שפתחתם לפני כמה ימים ונשאר חצי בקבוק שאין לכם מה לעשות איתו, מכניסים לתנור לכמה שעות וזהו! ואפשר גם על להבה נמוכה על הכיריים. החלק הכי קשה הוא לחכות שיהיה מוכן. אחרי שהבשר מתרכך לגמרי מפוררים אותו, מצמצמים קצת, מערבבים עם פפרדלה ויש לכם מנה משגעת! לא יאמינו לכם שהכנתם אותה לבד ולא הזמנתם טייק אווי ממסעדת יוקרה.


מרכיבים

500 גרם אונטריב חתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

1 גזר חתוך לקוביות קטנות מאוד

3 גבעולי סלרי קצוצים

3 שיני שום קצוצות

חבילת פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות גדולות

100 גרם ערמונים קלופים וקלויים קצוצים גס

1 כף גדושה רסק עגבניות

500 מ"ל יין אדום יבש

2 כוסות מים

1/2 כוס שמן זית

חבילת פסטה מסוג פפרדלה 500 גרם


אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. מייבשים את נתחי הבשר בנייר סופג (יעזור להשחמה מהירה וטובה יותר), ממליחים ומפלפלים היטב מכל הצדדים.

3. בסיר עמוק ורחב שמים 1/4 כוס שמן זית ומחממים על להבה גבוהה.

4. משחימים את נתחי הבשר משני הצדדים. מעבירים לקערה ומניחים בצד.

5. מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים את שארית שמן הזית ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי למשך 10-15 דקות, עד לריכוך והזהבה.

6. מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות והשום. מערבבים ומטגנים שתיים, שלוש דקות.

7. מוסיפים את הבשר המושחם והערמונים ומערבבים.

8. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים במשך דקה.

9. מוסיפים את היין האדום, מביאים לרתיחה ומצמצמים בבעבוע במשך 5 דקות.

10. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה שוב, מכסים את הסיר בנייר כסף ומעליו את המכסה (כדי להבטיח שהסיר אטום לחלוטין והבשר לא יתייבש).

11. מעבירים לתנור למשך 3 שעות, עד שהבשר רך לגמרי וסכין ננעצת בו בקלות. לחלופין אפשר לבשל את הבשר על הכיריים על להבה נמוכה.

12. מרתיחים מים בסיר פסטה גדול.

13. בעזרת 2 מזלגות מפוררים את קוביות הבשר.

14. מעבירים את הסיר ללהבה גבוהה ומצמצמים בבעבוע במשך כמה דקות עד שנוזלים מסמיכים והתבשיל נהפך לרוטב.

15. מבשלים את הפפרדלה בסיר הפסטה עם כף גדושה של מלח לפי הוראות היצרן.

16. מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הערות

* אפשר להכין את הראגו יום יומיים מראש ולפני ההגשה לשים על להבה גבוהה, לצמצם מעט נוזלים ולערבב עם הפסטה.

* אפשר להשתמש באיזה סוג פסטה שאוהבים, טריה או יבשה. מומלץ לא להשתמש בפסטה דקה ועדינה מדי אלא בסוג פסטה עבה או חלול כך שיספוג את הרוטב הבשרי והטעים הזה.

* במקום לבשל את הראגו בתנור אפשר לבשל בכיריים על להבה נמוכה.

7,616 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page