top of page

פנקייק בננה מקמח כוסמין

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

אחד ממאכלי ארוחת הבוקר האהובים עליי הם פנקייקים. אין כמו לפתוח את שבת בבוקר עם ערימת פנקייקים גבוהה נוטפת רוטב מייפל. אני אוהבת לגוון במתכון של הפנקייקים והפעם רציתי להפוך אותם למעט יותר בריאים ומזינים בזכות קמח הכוסמין. חוץ מזה שהוא בריא יותר מקמח חיטה לבן, קמח הכוסמין מוסיף טעם אגוזי וטעים. תוסיפו לכל העסק בננות מעוכות שמוסיפות עסיסיות ומתיקות טבעית והנה קיבלתם ארוחת בוקר בריאה יותר ומזינה שגם ילדים מאוד אוהבים.

מרכיבים:

2 בננות מעוכות (100 גרם)

2 ביצים

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

480 מ"ל חלב (2 כוסות)

140 גרם קמח כוסמין (1 כוס)

140 גרם קמח לבן (1 כוס)

10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)

5 גרם קינמון (1 כפית)

חמאה/שמן לטיגון


אופן הכנה:

1. בקערה טורפים את הבננות, ביצים, סוכר וחלב.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה והקינמון.

3. מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת הרטובים ומערבבים עד לבלילה אחידה ללא גושים.

4. מחממים מחבת שטוחה ומוסיפים לה מעט חמאה או שמן, מה שמעדיפים. יוצקים מצקת מהבלילה ומזיזים בעדינות את המחבת לשטח מעט את הפנקייק.

5. מטגנים על להבה בינונית עד שמתחילות להיווצר בועות. בשלב זה הופכים ומטגנים את הפנקייק עוד 2 דקות בערך. ממשיכים כך עם כל שארית הבלילה.

6. עורמים את הפנקייקים אחד על השני כך שהם שומרים על החום בזמן שמכינים את כל הבלילה, ככה הם גם לא מתייבשים.


הערות:

* הכי טעים להגיש את הפנקייקים עם מייפל (אמיתי! לא סירופ בטעם מייפל), אבל אפשר גם עם דבש נוזלי, סילאן, נוטלה חמה, ריבה או כל מה שאוהבים.

* מי שלא אוהב את הטעם של קינמון אפשר פשוט להשמיט מהמתכון.

* אם אין לכם קמח כוסמין, אפשר להמיר בקמח רגיל (כלומר להכין את המתכון עם 280 גרם קמח לבן בהיר).


2,559 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page