top of page

עוגת תפוחים וקינמון

בדיוק בזמן לפתיחת השנה החדשה! עוגה בחושה משובצת בקוביות תפוחים נימוחות וטעם קינמוני, מתאימה ממש למזג האוויר הקריר שסוף סוף הגיע אלינו. כל הטעמים הטובים של פאי תפוחים בלי הסיבוך של להכין בצק ולרדד. פשוטה, טעימה ומנחמת.

שנה טובה ומתוקה לכולם!

תבנית קוגלהוף בקוטר 23 ס"מ


מרכיבים

200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

100 גרם סוכר חום כהה

100 גרם סוכר לבן

2 ביצים

250 מ"ל רוויון/שמנת חמוצה

280 גרם (2 כוסות) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה קינמון

1/2 כפית מלח

3 תפוחי גרני סמית' קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו!) ומשמנים תבנית היטב בחמאה.

2. מניחים בקערה גדולה את החמאה, סוכר חום וסוכר לבן ומערבבים בעזרת כף עץ או מטרפה עד שהסוכר נטמע בתוך החמאה.

3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה- מוסיפים ביצה אחת ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת ורק אז מוסיפים את השניה. חוזרים על הפעולה ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את הרוויון/שמנת חמוצה ומערבבים.

5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שנוצרת בלילה אחידה. נזהרים שלא לערבב יותר מדי מה שיפגע במרקם האוורירי של העוגה.

6. מוסיפים את קוביות התפוחים ו"מקפלים" אל תוך בלילה העוגה.

7. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך שעה או עד קיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (שימו לב שאם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה יתקצר לבערך 40 דקות).

8. מקררים לחלוטין לטמפרטורת החדר ורק אז מחלצים מהתבנית.

הערות

* אם יש מיקסר ניתן להכין באותו האופן בעזרת וו גיטרה.

* במקום תבנית גקוגלהוף ניתן להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק. במקרה הזה זמן האפייה ייתקצר לבערך 35-40 דקות.



1,444 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page