top of page

עוגת משמשים וריקוטה

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

עונת המשמשים בשיאה ומהר מהר לפני שהיא נגמרת מכינים מהמשמשים כל מה שאפשר: ריבות, טארטים, עוגות או פשוט אוכלים ככה- כמו שהם. אני הכי אוהבת להכין עוגה בחושה חמאתית עם משמשים מזוגגים מעל שבזכות הריקוטה הופכת לרכה ונימוחה.

תבנית עגולה בקוטר 24


מרכיבים

8 משמשים חצויים

1 כף ברנדי

200 גרם סוכר לבן (1 כוס)

200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר

3 ביצים

1 כפית מחית/תמצית וניל

250 גרם גבינת ריקוטה

350 גרם קמח כוסמין/קמח לבן (1/2 2 כוסות)

10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)

1 כפית מלח

25 גרם שקדים מולבנים פרוסים (לפיזור מעל העוגה)


אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות. משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את המשמשים החצויים עם כף סוכר והברנדי. מניחים בצד.

3. בקערה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.

4. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר במשך 2-3 דקות.

5. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב- מחכים שהביצה תיטמע בתערובת ורק לאחר מכן מוסיפים עוד אחת.

6. מוסיפים את הריקוטה ואת הוניל ומערבבים עוד כמה שניות.

7. מוסיפים את הקמח ומערבבים על מהירות נמוכה כמה שניות רק עד שנוצרת בלילה אחידה.

8. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים באופן אחיד.

9. מסדרים מעל את המשמשים החצויים עם הצד של הקליפה כלפי מעלה.

10. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ואופים במשך 50 דקות-שעה, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

הערות

* ניתן להחליף את הריקוטה בשמנת חמוצה.

* לא מצאתם משמשים? לא נורא. אפשר להכין את העוגה עם איזה פרי שרוצים- אפרסקים, נקטרינות, פירות יער... הכל הולך.

* במקום תבנית עגולה אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש קייק.

344 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page