top of page

עוגת וניל עם שוקולד צ'יפס

עוגת וניל בחושה מפוצצת בשוקולד צ'יפס שמכינים בחמש דקות ושולחים לתנור. למה הוספתי את ה"וניל" בשם של העוגה? הרי בכל עוגה כמעט מוסיפים כפית של תמצית וניל. בעוגה הזאת השתמשתי בכמות גדולה יותר מהרגיל של מחית וניל מפני שרציתי שהטעם יהיה מורגש בפני עצמו. אם אתם אוהבים לאפות ולהכין הרבה קינוחים בבית אני ממליצה לכם לקנות מוצר שנקרא "מחית וניל" שהוא סמיך ומרוכז יותר, ואפשר ממש לראות את נקודות הוניל (שזה תמיד מרגש אותי). בזכות השילוב של אבקת אפייה וסודה לשתייה בבלילה נוצר מרקם מושלם לעוגה- מעטה פריך מבחוץ ומבפנים רך ונימוח.

התחשק לי להכין עוגה סופר פשוטה עם שוקולד צ'יפס בלבד, אבל תרגישו חופשי להשתמש בעוגה הזאת כדף חלק ולהוסיף לה מה שאוהבים- שוקולד לבן קצוץ, אגוזים, פירות או כל מה שמתחשק.

תבנית אינגליש קייק אחת באורך 30 ס"מ


מרכיבים

3 ביצים

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 כף מחית/תמצית וניל

1 כפית מלח

175 מ"ל שמן זית מזן עדין (1/4 1 כוסות)

200 מ"ל שמנת חמוצה 15% (1 גביע)

280 גרם קמח (2 כוסות)

10 גרם אבקת אפיה (2 כפיות)

1 כפית סודה לשתייה (1 כפית)

200 גרם שוקולד צ'יפס/שוקולד קצוץ


אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפיה.

2. בקערה טורפים את הביצים, סוכר, וניל ומלח.

3. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה.

4. מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים עד לבלילה אחידה ללא גושים.

5. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה וסודה לשתייה ומערבבים בתנועות קיפול עד שנוצרת בלילה אחידה.

6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בתנועות קיפול עד שהם מתפזרים באופן אחיד בבלילה.

7. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 45-60 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתבקעת מלמעלה וקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

הערות

* במקום שוקולד צ'יפס אפשר להוסיף שוקולד לבן קצוץ, אגוזים או פירות.

* אני אוהבת להשתמש בשמן זית גם לעוגות ומתוקים (וגם לטיגון וכמעט לכל דבר- ממליצה לכם מאוד לעשות זאת גם. שמן זית הוא הבחירה הבריאה ביותר) אבל זה לא חובה ואפשר להשתמש בשמן אחר (קנולה, חמניות...).

* במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש ברוויון או ביוגורט יווני 9%.

5,863 צפיות5 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page