top of page

עוגת דבש עם תפוחים מקורמלים

עודכן: 25 בדצמ׳ 2019

כמה כיף להתחיל את השנה החדשה עם עוגה שמשלבת גם דבש וגם תפוחים- שני המאכלים האופייניים לראש השנה. אני אוהבת להכין את המתכון האגדי של "אורנה ואלה" עם מעט שינויים שלי. לדוגמא- השמטתי לחלוטין את הסוכר. המתכון דורש בנוסף לכוס דבש כוס שלמה (!) של סוכר. אין בו צורך בעיניי. הכמות הגדולה של הדבש עושה עבודה מעולה ונותנת מספיק מתיקות (אני לא אוהבת עוגות מתוקות מדי). בנוסף, ברוב העוגות הבחושות שאני מכינה אני אוהבת להשתמש בקמח כוסמין, אבל אפשר בהחלט להשתמש בקמח לבן רגיל. במתכון הזה החלטתי לשלב גם תפוחים מקורמלים שמוסיפים לעוגה נופך חגיגי וטעם קרמלי וטעים במיוחד. חג שמח ושנה טובה ומתוקה לכולם!

מבוסס על מתכון של "אורנה ואלה" עם שינויים ותוספות שלי

תבנית עגולה בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק


מרכיבים

לתפוחים מקורמלים

4 תפוחי גרנד סמית' מקולפים, חתוכים לשמיניות

1/2 כוס סוכר לבן

לעוגה

2 ביצים

340 גרם דבש (1 כוס)

200 מ"ל שמן (1/2+1/3 כוס)

1/2 כפית מלח

350 גרם קמח כוסמין (1/2 2 כוסות)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

200 מ"ל מים רותחים

תיון של תה ירוק/ שחור


אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.

2. מכינים את התפוחים המקורמלים- מחממים מחבת נון-סטיק על להבה בינונית ומפזרים את הסוכר בשכבה אחידה.

3. ממיסים את הסוכר לאט ובזהירות שלא יישרף, מבלי לגעת במחבת.

4. ברגע שהסוכר נמס לחלוטין והפך לקרמל מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעזרת מרית. לא להיבהל אם הסוכר מתגבש, הוא יימס תוך דקה, שתיים בחזרה.

5. מבשלים את התפוחים 3-4 דקות עד שהם מזוגגים ומעט התרככו.

6. מעבירים את התפוחים לתבנית ומפזרים בעדינות בשכבה אחידה.

7. מכינים את העוגה- בקערה מערבבים את הקמח, סודה לשתייה ואת התבלינים ומניחים בצד.

8. משרים את התיון במים הרותחים.

9. בקערת מיקסר עם מטרפה, על מהירות בינונית, טורפים את הביצים עם הדבש והמלח במשך 2-3 דקות.

10. מוסיפים בהדרגה את השמן.

11. מוסיפים את הקמח ומערבבים כמה שניות על מהירות נמוכה.

12. משליכים את התיון ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את המים הרותחים רק עד לבלילה אחידה. נזהרים מערבוב יתר.

13. מוזגים את הבלילה לתבנית מעל התפוחים המקורמלים ואופים במשך שעה בערך, עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

14. מצננים את העוגה לחלוטין והופכים אותה על צלחת הגשה. מקלפים את נייר האפייה.

הערות

* התפוחים המקורמלים הופכים את העוגה למיוחדת וחגיגית אך ניתן בהחלט לוותר עליהם ולהכין את העוגה כמו שהיא.

* לא חובה להשתמש בכל התבלינים במתכון. אם במקרה אין לכם בבית ג'ינג'ר טחון או אגוז מוסקט אפשר להשמיט ויצא מצוין גם בלי.

* אפשר להמיר את קמח הכוסמין בקמח לבן רגיל.

1,325 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page