top of page

סלמון בחרדל ודבש

אין דבר פשוט יותר מלהכין סלמון בתנור. אחד מארוחות הצהריים הקבועות שלי הן פילה סלמון בתנור, קצת מלח פלפל שמן זית וזהו. אם הסלמון טרי ואיכותי לא צריך יותר מזה. אבל לפעמים בא לי לגוון קצת ובדיוק בגלל זה החלטתי להכין רוטב מכמה מרכיבים שעובדים מצוין ביחד ותמיד יש בבית כמו חרדל ודבש ויצא שדרוג מצוין!

עצה ממני- תמיד תחזיקו במגירת התבלינים שלכם אבקת שום. לעומת שום טרי שעלול מעט להישרף בתנור, אבקת השום מעולה למרינדות ורטבים ונותנת טעם שומי עדין וטעים. בכל מקרה, אם אין לכם אבקת שום אין בעיה להשתמש בשום כתוש.

הסלמון מצוין כארוחת צהריים קלה להכנה אך גם מעולה לאירוח! הכינו תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, הניחו עליה נתחים של פילה סלמון או נתח אחד גדול ומרחו מעל את הרוטב. שמרו במקרר כמה שעות וכשהאורחים מגיעים הכניסו ישר לתנור. היתרון הוא שהסלמון מוכן לאפיה בלי התעסקויות של הרגע האחרון והבונוס הוא שבזמן השהייה במקרר הטעמים נספגים ממש כמו מרינדה.


מרכיבים

4-5 נתחים של פילה סלמון או נתח אחד גדול של 1 ק"ג, עם העור

2 כפות חרדל גרגירים

3 כפות דבש

1 כפית אבקת שום/שן שום כתושה

1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים מעט את הנייר בשמן זית.

3. מניחים את הפילטים של הסלמון על נייר האפייה עם הצד של העור כלפי מטה.

4. בקערה מערבבים את החרדל, דבש, אבקת שום, פפריקה, מלח ופלפל.

5. תוך כדי ערבוב מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שהתערובת אחידה וסמיכה מספיק בשביל להידבק לסלמון.

6. מורחים את הפילטים של הסלמון ברוטב מכל הצדדים.

7. מכניסים למדף האמצעי בתנור ואופים במשך 15 דקות, עד שהסלמון מבושל והחלק העליון משחים מעט.

הערות

* במקום 4-5 פילטים של סלמון אפשר להשתמש בנתח שלם ולמרוח מעליו את כל הרוטב.

* ניתן למרוח את הסלמון ברוטב ולשמור במקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים- אופציה מצוינת אם מארחים ורוצים להכין מראש.

* במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן.

9,281 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page