top of page

סלט קינואה וחמוציות

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

סלט כייפי וקליל מלא בטעמים מרעננים של עשבי תיבול ומתובל בהמון לימון. מתאים כמנה ראשונה בתוספת גבינת פטה מפוררת מעל, או כתוספת לפילה סלמון בתנור. אני אוהבת קינואה כי היא כל כך מגוונת ואפשר לעשות ממנה המון מנות שונות. אני תמיד מבשלת כמות גדולה של קינואה בתחילת השבוע, שומרת בקופסה במקרר וככה תמיד יש קינואה מוכנה וזמינה שניתן להוסיף לכל דבר: כמה כפות כתוספת לסלט ירקות, או אפילו מוקפצת במחבת עם ירקות, סויה וסילאן. אם אתם כבר מכינים- תכפילו כמויות. זה טוב לימים עצלנים שאין ממש כח לעמוד ולבשל, ורוצים אוכל מהיר וזמין.

מרכיבים:

1 כוס קינואה

1/2 כוס חמוציות

צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

4 בצלים ירוקים קצוצים

10 עלי נענע קצוצים

מיץ מלימון שלם

1/4 כוס שמן זית

מלח


אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים כף מלח. מבשלים את הקינואה במים רותחים במשך 10 דקות עד שהקינואה מבושלת אבל לא רכה מדי (ממש כמו שמבשלים פסטה).

2. מסננים את הקינואה ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.

3. משרים את החמוציות בקערה עם מים רותחים למשך 5 דקות. מסננים.

4. מערבבים בקערה את הקינואה, החמוציות, פטרוזיליה, כוסברה, בצלים ירוקים והנענע. מתבלים במלח, לימון ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.


הערות:

* אפשר לוותר על השלב של השריית החמוציות במים רותחים, אני פשוט מעדיפה את החמוציות במרקם קצת יותר רך ועדין ופחות "נא" ונגיס. אני חושבת שזה משתלב יותר טוב בסלט ככה, אבל זה לגמרי עניין של טעם.

* אם אתם מכינים את הסלט לאירוח תכפילו כמויות כי הכמות שיוצאת מהמתכון היא לא מאוד גדולה.

* הסלט נשמר מצוין במקרר למשך יומיים-שלושה.

4,315 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

חרוסת

bottom of page