top of page

סיר קציצות ופסטה

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

סיר כייפי לארוחת צהריים, ילדים מתים עליו וגם מבוגרים. החלפתי את רוטב העגבניות המסורתי והכבד יותר ברוטב של עגבניות שרי טריות, קליל וכל כך פשוט להכנה. הרוטב מורכב מסך הכל 4 מרכיבים- עגבניות שרי, שום, בזיליקום ופלפל ירוק חריף (אם מכינים לילדים או לא אוהבים חריף אין בעיה להשמיט), עם כמות גדולה יחסית של שמן זית. מניחים את כל המרכיבים בסיר עם שמן הזית לפני שבכלל מדליקים את הלהבה, מה שיוצר בהמשך אמולסיה של נוזלי העגבניות יחד עם שמן הזית ונהפך לרוטב מושלם. הרוטב קיבל צבע כתמתם משגע בזכות עגבניות השרי הצהובות שהשתמשתי בהן, שנותנות עוד טוויסט מעניין לרוטב הזה גם בצבע וגם בטעם. "זורקים" לרוטב קציצות מטוגנות הכי פשוטות ולכל החגיגה מוסיפים פסטה פרפרים שסופגת את כל הטעמים והופכת את הסיר לארוחה שלמה של ממש.

מרכיבים:

1 ק"ג עגבניות שרי צבעוניות, חצויות

3 שיני שום פרוסות

5 עלי בזיליקום

1 פלפל ירוק חריף, פרוס גס (לא חובה)

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 חבילת פסטה פרפרים (farfalle)

לקציצות-

500 גרם בשר טחון

1 בצל חתוך גס

2 שיני שום קלופות

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית שטוחה מלח

שמן קנולה לטיגון הקציצות


אופן ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר פסטה גדול.

2. בסיר רחב ועמוק מניחים את שמן הזית, העגבניות, השום, הבזיליקום והפלפל החריף ומדליקים על להבה בינונית. מטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. מערבבים ומעבירים ללהבה נמוכה. מכסים.

4. בינתיים מכינים את הקציצות- טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והביצה. לחלופין אפשר לגרר בפומפיה ולערבב עם הביצה בהמשך (אני מעדיפה לטחון מכיוון שזה יוצר מרקם חלק ורך יותר לקציצה, אבל אם אין לכם מעבד מזון או סתם אין לכם כוח ללכלך עוד כלי, לגרר בפומפיה זה גם בסדר גמור).

5. מעבירים לקערה ומערבבים ביחד עם הבשר הטחון, פירורי הלחם והמלח. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומניחים על תבנית/צלחת.

6. מחממים שמן במחבת בכמות שתכסה כמעט לחלוטין את התחתית (בערך 5 כפות). מטגנים את הקציצות בסבבים עד שהן משחימות משני הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

7. מעבירים את הקציצות המטוגנות לרוטב. מערבבים ומחזירים את המכסה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה בזמן שהפסטה מתבשלת.

8. ממליחים היטב את המים הרותחים בסיר הפסטה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.

9. מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב והקציצות. מערבבים ומגישים.

הערות:

* במקום לטגן את הקציצות ניתן לאפות אותן. מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על נייר אפייה ומברישים במעט שמן זית. אופים במשך 20 דקות עד שהקציצות משתזפות ומעבירים לסיר עם הרוטב.

4,690 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page