top of page

מחמרה (ממרח פלפלים ואגוזי מלך)

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

יש לי ווידוי. אני מכורה ל"סקס והעיר הגדולה" וראיתי את שני הסרטים אולי 20 פעמים במהלך חיי (בכללי יש לי נטייה לראות סרטים שאני אוהבת מיליון פעם בלי שום בעיה). מי שראה את הסרט השני בטח זוכר את הקטע שבו קארי פוגשת את האקס המיתולוגי שלה איידן בשוק באבו-דאבי. הוא מזמין אותה לאכול איתו במסעדה במלון שלו את ה"מחמרה הטובה ביותר באבו-דאבי". ברגע של שיכרון חושים קארי מחליטה ללכת לפגוש את איידן (למרות שהיא יודעת שזה מתכון לאסון) ואוכלת איתו במסעדה. כשאיידן שואל אותה מה היא חושבת על המחמרה היא עונה לו: "that is the best muhammara i ever had". ואני, גרגרנית שכמוני, במקום להיות במתח מההתפחות בסרט, חושבת לעצמי- מה זה לעזאזל מחמרה??? אני חייבת להכין את זה בבית! התחלתי בחיפושים ומצאתי מתכון מצוין של Molly yeh, בלוגרית אוכל שאני מאוד אוהבת (ובעקבותיה התחלתי ללמוד צילום אוכל, אבל על זה ארחיב בפעם אחרת). מאז אני מכינה את הממרח המדהים הזה בכל הזדמנות אפשרית ותמיד יש צנצנת במקרר. קניתם קצת יותר מדי גמבות ואין לכם מה לעשות איתן? מעולה. תכינו את הממרח הזה. תנגבו אותו עם פיתה ולרגע תרגישו כמו קארי בראדשו במסעדת יוקרה באבו-דאבי (סתם, לא באמת).

מבוסס על מתכון של Molly yeh עם מעט שינויים שלי


מרכיבים:

4 גמבות אדומות, חתוכות לרבעים

140 גרם אגוזי מלך (1/2 1 כוסות)

50 מ"ל מיץ לימון (3 כפות)

5 כפות שמן זית

50 גרם דבש (2 כפות)

1 כפית כמון

1 כפית שטוחה מלח


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

2. מערבבים את הגמבות עם 3 כפות שמן זית. מפזרים על תבנית עם נייר אפייה עם הקליפה כלפי מטה.

3. קולים בתנור למשך 20 דקות בערך עד שהגמבות מתרככות ומשחימות מעט. מקררים לחלוטין.

4. מפזרים את אגוזי המלך בתבנית (ללא נייר אפייה) וקולים אותם למשך 7 דקות בתנור. מקררים לחלוטין.

5. במעבד מזון טוחנים את הגמבות הקלויות, אגוזי המלך, לימון, שמן זית, דבש, כמון ומלח. מתקנים תיבול.


הערות:

* שומרים את הממרח במקרר למשך כשבוע.

* מגישים את הממרח עם פלטת גבינות, עם פיתות קלויות בתנור עם מעט שמן זית או סתם מורחים על לחם. זהירות- ממכר!

3,301 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

חרוסת

bottom of page