top of page

מאפינס בננה ויוגורט

מאפינס פשוטים וטעימים- מושלמים לארוחת בוקר, וקלים כל כך להכנה! מערבבים הכל בקערה אחת ותוך חמש דקות כבר מכניסים לתנור. מושלם להכנה עם ילדים. המאפינס מכילים קמח כוסמין ושמן זית שהופכים אותם לבריאים ומזינים יותר. אל תיבהלו משמן הזית, הוא לא מורגש בטעם הסופי והוא יותר בריא מכל השמנים האחרים. בניגוד למה שחושבים הוא משתלב נפלא גם בעוגות ובכלל בדברים מתוקים. השימוש ביוגורט מוסיף עסיסיות ומעט חמיצות שאהובה עליי במיוחד בעוגות בחושות. אני אוהבת להשתמש ביוגורט יווני 7% שומן כי הוא עשיר יותר, אך הרגישו חופשי להשתמש ביוגורט 3%-5%, רק הקפידו שהוא יהיה בטעם טבעי וללא תוספת סוכר.

תבנית מאפינס של 12 שקעים


מרכיבים

1 בננה מעוכה במזלג/טחונה

1 ביצה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

90 מ"ל שמן זית (1/4 כוס+3 כפות)

100 מ"ל יוגורט יווני 7% שומן

110 גרם קמח כוסמין לבן (3/4 כוס)

5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 ומרפדים תבנית מאפינס במנג'טים מנייר.

2. טורפים בקערה את הבננה, הביצה והסוכר.

3. מוסיפים את שמן הזית והיוגורט וטורפים עד לתערובת אחידה.

4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות קיפול עד שנוצרת בלילה אחידה. מקפידים לא לערבב יתר על המידה מה שיפגע במרקם של המאפינס.

5. מוזגים את הבלילה לתבנית המאפינס עד 3/4 גובה בערך, כמעט עד הסוף.

6. אופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.


הערות

* במקום קמח כוסמין אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל.

* במקום יוגורט יווני 7% אפשר להשתמש ביוגורט 3-5%, רק הקפידו להשתמש ביוגורט בטעם טבעי ללא תוספת סוכר.

* ניתן לאפות בתבנית אינגליש קייק במקום תבנית מאפינס. זמן האפייה ייתארך לכ-40-45 דקות.

* הצעות לשדרוג: הוסיפו למאפינס 50 גרם שוקולד צ'יפס, פקאנים או אגוזי מלך קצוצים, כפית קינמון טחון או כל מה שאוהבים!

6,048 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page