top of page

מאפה שמרים קינמון

עודכן: 4 בינו׳ 2020

אין דבר שמתאים יותר למזג האוויר החורפי מאשר מאפה שמרים חם וטעים. הבצק הזה אהוב עליי במיוחד בגלל השימוש ביוגורט, שהופך אותו לרך ונימוח וגם ממש קל לעבודה! בהתחלה הבצק יראה לכם רך ודביק אבל אחרי התפיחה תראו כמה הוא כייפי ונוח לרידוד. אני מתה על מלית קינמון וסוכר חום אבל אתם בהחלט יכולים להשתמש בבצק הזה עם מלית אחרת שאתם אוהבים (מישהו אמר נוטלה?) ולהכין באותו האופן בדיוק. במקום לאפות בתבנית אחת אתם יכולים גם להכין את המאפים בתבנית שקעים ואז תקבלו מאפים אישיים. אם אתם לא רוצים לאכול את הכל באותו היום, אני ממליצה לכם להקפיא את המאפים ולהפשיר בתנור או אפילו במיקרו כל פעם שמתחשק לכם מאפה חם וטרי!

12 מאפים אישיים


מרכיבים

לבצק

500 גרם קמח

10 גרם שמרים יבשים אינסטנט

50 גרם סוכר

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

200 מ"ל יוגורט יווני 7% / שמנת חמוצה

2 ביצים

1/2 כפית מלח

למלית קינמון

30 גרם חמאה מומסת

2 כפות קינמון

150 גרם סוכר חום כהה

1/2 כפית מלח

לסירופ סוכר ומייפל

1/4 כוס סוכר

1 כף מייפל

1/4 כוס מים

קורט מלח


1 ביצה טרופה להברשת המאפים


אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר מניחים את הקמח, שמרים, סוכר, חמאה, יוגורט/שמנת חמוצה וביצים. בעזרת וו לישה מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק.

2. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד רך ומעט דביק (הבצק אמור להדבק לתחתית של המיקסר, אבל כשנוגעים בו הוא אמור להיות יציב ולא דביק מדי).

3. בינתיים מערבבים את הקינמון, הסוכר החום והמלח בקערה ומניחים בצד.

4. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה ורבע-וחצי, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לצורת מלבן (בערך בעובי של 1/2 ס"מ).

מברישים את הבצק בחמאה מומסת ומפזרים מעל את תערובת הקינמון-סוכר בשכבה אחידה.

6. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים ל-12 חלקים שווים ככל שאפשר (אם בא לכם להשקיע, מדדו בסרגל).

7. מעבירים לתבנית משומנת במרווחים קטנים שיהיה מקום לתפיחה.

8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים במשך 30-40 דקות.

9. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.

10. מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה.

11. בזמן שהמאפים בתנור, מכינים סירופ סוכר- מניחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס. לחלופין אפשר להמיס הכל במיקרו בפולסים של 30 שניות.

12. ישר שהמאפים מוכנים מברישים בסירופ סוכר.

13. מצננים במשך רבע שעה לפחות ומגישים.

הערות

* המאפים במיטבם ביום האפייה. הדרך הכי טובה לשמור על הטריות לאורך זמן היא פשוט להקפיא!

* אם אין לכם מייפל אתם יכולים פשוט להשמיט ולהכין סירופ סוכר פשוט.

* במקום מלית קינמון ניתן להכין עם כל מלית שאוהבים! נוטלה, חלבה...

14,601 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page