top of page

מאפה שמרים במילוי ריקוטה ותותים

עונת התותים בשיאה וכל המדפים המלאים בסלסילות תותים אדומים ומתוקים עם ריח מטריף עושים לי חשק לשלב תותים בכל עוגה ומאפה שאני מכינה.

היום הכנתי בצק שמרים קל להכנה שתמיד מצליח ומילאתי אותו במלית ריקוטה נימוחה ומתוקה משובצת בקוביות של תותים טריים- שילוב מנצח!

כמובן שאם רוצים אפשר להחליף את התותים בכל פרי יער אחר שאוהבים- אוכמניות, פטל, דובדבנים...

12 מאפים אישיים


מרכיבים

לבצק

500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)

10 גרם שמרים יבשים אינסטנט לאפייה (1 כף)

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע)

2 ביצים

1/2 כפית מלח


למלית ריקוטה ותותים

250 גרם גבינת ריקוטה (1 מיכל)

80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 2 כפות)

1 ביצה

1 כפית תמצית/מחית וניל

20 גרם קורנפלור (2 כפות)

1 כוס תותים חתוכים לקוביות


לסירופ סוכר

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

קורט מלח


1 ביצה טרופה להברשת המאפים


אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר מניחים את הקמח, שמרים, סוכר, חמאה, יוגורט/שמנת חמוצה וביצים. בעזרת וו לישה מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק.

2. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד רך ומעט דביק (הבצק אמור להידבק לתחתית של המיקסר, אבל כשנוגעים בו הוא אמור להיות יציב ולא דביק מדי).

3. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה ורבע-וחצי, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

4. בינתיים מכינים את המלית- בקערה טורפים את הריקוטה, סוכר, ביצה, וניל וקורנפלור.

5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לצורת מלבן (בערך בעובי של 1/2 ס"מ).

מורחים את מלית הגבינה בשכבה אחידה על כל הבצק למעט סנטימטר מהשוליים. מפזרים מעל את התותים.

6. מגלגלים לרולדה וחותכים ל-12 חלקים שווים ככל שאפשר (אם בא לכם להשקיע, מדדו בסרגל).

7. מעבירים לתבנית משומנת במרווחים קטנים שיהיה מקום לתפיחה.

8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים במשך 30-40 דקות.

9. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.

10. מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה.

11. בזמן שהמאפים בתנור, מכינים סירופ סוכר- מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס. לחלופין אפשר להמיס במיקרו בפולסים של 30 שניות.

12. ישר שהמאפים מוכנים מברישים בסירופ סוכר.

13. מצננים במשך רבע שעה לפחות ומגישים.

הערות

* המאפים במיטבם ביום האפייה. הדרך הכי טובה לשמור על הטריות לאורך זמן היא פשוט להקפיא!

* במקום תותים אפשר להשתמש באוכמניות, דובדבנים, פטל, או כל פרי יער שאוהבים.

* במקום מלית ריקוטה ותותים ניתן להכין עם כל מלית שאוהבים! נוטלה, קינמון, חלבה...

3,762 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page