top of page

חמין מקרוני

עודכן: 28 בדצמ׳ 2019

גרסה קלילה ופשוטה יותר מאשר החמין הקלאסי. כל הטעמים העמוקים שאנחנו מקבלים מהבישול הארוך של שעות בתנור ובלי הכבדות של הקטניות, חיטה, גריסים, בשר וכו'. חמין מקרוני מורכב ממעט מאוד מרכיבים- מקרוני, עוף, תפוחי אדמה ותבלינים. מעל מניחים ביצים קשות שמקבלות גם הן את הטעמים של התבלינים והבישול הארוך ותופסות צבע חום שזוף משגע. המנה הכי לא פוטוגנית והכי טעימה שיש, והכי חשוב- כל כך קלה להכנה.

מרכיבים

4 שוקי עוף עם העור

4 כרעי עוף עם העור

1/4 כוס שמן קנולה

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצי לאורך

1 בצל לבן, חתוך לרבעים

5 שיני שום קלופות

1 חבילת פסטה בוקטיני

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כף כורכום

1 כפית מלח

1 כף כמון

1 כפית פלפל שחור

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס סילאן

8 ביצים

500 מ"ל מים רותחים


אופן ההכנה

1. מחממים תנור מראש ל-120 מעלות ומרתיחים מים בסיר פסטה גדול.

2. מתבלים את חלקי העוף היטב במלח והרבה פלפל שחור משני הצדדים.

3. מחממים את שמן הקנולה בסיר עמוק שמתאים לאפייה בתנור. מטגנים 2 כרעיים ו-2 שוקיים עם הצד של העור פונה כלפי מטה. מזהיבים והופכים לצד השני. מטגנים עוד 2,3 דקות.

4. מוציאים את חלקי העוף לקערה וחוזרים על פעולת הטיגון עם החלקים הנותרים.

5. מכניסים לסיר את הבצל והשום ומטגנים במשך 5 דקות. מעבירים לקערה גדולה נפרדת.

6. מתבלים את המים הרותחים בסיר הפסטה בכף גדושה של מלח ומבשלים את הבוקטיני במשך דקה פחות מהוראות היצרן. הפסטה צריכה להיות מבושלת אבל עדיין נגיסה (אל-דנטה).

7. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה עם הבצל והשום. מתבלים את הפסטה בכל התבלינים, שמן הזית והסילאן ומערבבים היטב.

8. מרתיחים מים בסיר קטן ומבשלים את הביצים במשך 7 דקות. מסננים.

9. באותו סיר שטיגנו בו את העוף והבצל מניחים את חצאי תפוחי האדמה עם הצד השטוח כלפי מטה.

10. מעל תפוחי האדמה שמים שליש מכמות הבוקטיני ומשטחים באופן אחיד על קוטר הסיר. מעל הבוקטיני מניחים 2 כרעי עוף ו-2 שוקיים. מניחים מעל שליש נוסף מכמות הבוקטיני ומשטחים. חוזרים על הפעולה עם חלקי העוף הנוספים ומסיימים עם השליש האחרון של הפסטה.

11. בעזרת הידיים או צלחת שטוחה דוחסים את כל תכולת הסיר- פעולה זו תעזור לכך שכשתהפכו את הסיר לצלחת הגשה החמין ישמור על הצורה ה"עוגתית" היפה שלו ולא יתפרק.

12. מפזרים מעל החמין את הביצים הקשות ומעל הכל שופכים את המים הרותחים.

13. מכסים בנייר כסף ומעל במכסה של הסיר בכדי לוודא שהוא אטום לחלוטין ולא יתייבש.

14. מכניסים לתנור למשך כל הלילה (לפחות 7 שעות).

15. כשהחמין מוכן, הופכים את תכולת הסיר על צלחת שטוחה בזהירות.


3,645 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page