top of page

"קעריות" חסה ממולאות בדג פריך, אטריות שעועית ועשבי תיבול ברוטב חמאת בוטנים

סוף סוף השמש יצאה קצת היום וזה עשה לי חשק למשהו מרענן ו"פרשי" שיזכיר לי את הקיץ.

אני מתה על המטבח הווייטנאמי בגלל השימוש הרב בעשבי תיבול טריים. כמעט כל מנה ווייטנאמית מוגשת עם חופן גדול של עשבי תיבול לצידה כמו כוסברה, נענע, בזיליקום...

המנה הזאת היא סוג של סלט מפורק, שאפשר להגיש בשתי צורות שונות- הגשה "משפחתית" בה כל הרכיבים מפורקים וכל אחד יכול להרכיב לעצמו, או בצורה אלגנטית יותר בה מרכיבים מראש את "קעריות" החסה ומגישים אותן מוכנות לאכילה.

את הדג בחרתי לא לטגן בשמן עמוק, אלא דווקא להקפיץ במחבת עם מעט שמן. הטריק לקבלת דג קריספי עם אפקט "מטוגן" הוא לצפות אותו במעט קורנפלור או קמח. הציפוי העדין יוצר מעטפת פריכה, במינימום קלוריות.

השוס האמיתי של המנה הזאת בעיני הוא רוטב חמאת הבוטנים האלוהי שממנו אין דרך חזרה. מבטיחה לכם. מהמתכון יוצאת כמות גדולה של רוטב (כי תאמינו לי, לא תרצו שיחסר), אם נשאר לכם רוטב אפשר לשמור במקרר ולהשתמש בו כרוטב לסלט או אפילו כרוטב לנודלס מוקפצים.

מנה כל כך קלה להכנה ובו זמנית מרשימה מאוד, וגם קלילה ודלת קלוריות. אתם עוד כאן? רוצו להכין :)


מרכיבים

80 גרם אטריות שעועית (2 חבילות קטנות)

1 ראש חסת אייסברג

חופן עלי כוסברה

חופן עלי נענע

חופן עלי בזיליקום

1 בצל סגול קטן פרוס

1 פלפל צ'ילי חריף פרוס לפרוסות (לא חובה)

300 גרם פילה דג לברק (או איזה דג לבן שאוהבים), ללא העור, חתוך לקוביות גדולות

1/2 כוס קורנפלור/קמח לבן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף (לא חובה)

3 כפות שמן

לרוטב

1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה

5 כפות רוטב סויה

3 כפות סוכר דמררה

1 שן שום כתושה

1 כף ג'ינג'ר מגורר

3 כפות מיץ ליים/לימון

1/2 כוס מים


אופן ההכנה

1. מכינים את הרוטב- בבלנדר/מעבד מזון/נינג'ה/בלנדר מוט טוחנים את כל מרכיבי הרוטב עד למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך (אוהבים חמוץ יותר- הוסיפו עוד מיץ לימון, אוהבים מלוח יותר- הוסיפו כף נוספת של רוטב סויה, מתוק יותר? הוסיפו מעט סוכר). מעבירים לקערת הגשה ושומרים בצד.

2. מניחים את אטריות השעועית בקערה ושופכים מים רותחים לכיסוי. משהים במשך 3-4 דקות עד שהאטריות מתרככות ונהפכות לשקופות. מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.

3. חותכים מסביב לגבעול של החסה ומסירים אותו. מפרידים את עלי החסה שכבה אחר שכבה בעדינות, ומקבלים מעין קעריות חסה (ראו צילום). שוטפים את קעריות החסה (טיפ לשמירת עלי החסה פריכים ורעננים- מכינים קערה עם מי קרח, טובלים את החסה ומשרים במשך דקה-שתיים) ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג או מגבת נקייה.

4. מכינים את הדג- בקערה מערבבים את הקורנפלור/קמח עם המלח, פלפל שחור ושבבי צ'ילי (אם משתמשים). טובלים את קוביות הדג ומערבבים עם היידים או עם כף. מוציאים את קוביות הדג למסננת או בעזרת הידיים ומנערים היטב את עודפי הקורנפלור/קמח. קוביות הדג אמורות להיות עטופות בשכבה דקה מאוד.

5. במחבת מחממים על להבה גבוהה את השמן. מטגנים את קוביות הדג במשך 2 דקות בערך, עד להזבה. הופכים לדקה לצד השני ומוציאים מהמחבת. נזהרים שלא לייבש את הדג ולבשל אותו יתר על המידה.

6. מרכיבים את המנה- אפשר לבחור באופציה הראשונה שהיא הגשה בסגנון משפחתי, כל אחד מרכיב לעצמו- בצלחת הגשה גדולה מניחים על כל המרכיבים ובאמצע את הרוטב. אופציה שנייה ואלגנטית יותר היא להרכיב מראש את קעריות החסה שיהיו מוכנות לאכילה- בכל קערית חסה מניחים חופן אטריות שעועית, 2-3 עלי כוסברה, עלה נענע, עלה בזיליקום, 2-3 פרוסות בצל סגול מעט צ'ילי חריף (אם אוהבים) ו2-3 קוביות דג. אפשר להגיש את הרוטב בצד או לזלף בעזרת כף מעט רוטב על כל קערית.

הערות

* את קוביות הדג אפשר להחליף בקוביות טופו או בקוביות חזה עוף. אופן ההכנה יישאר זהה.

* אפשר להוסיף, לגוון ולשנות את התוספות לפי טעמכם- מלפפון חתוך, מקלות גזר דקים, בצל ירוק, כרוב קצוץ, רצועות פלפל אדום וכו'...

* כמות הרוטב במתכון יחסית גדולה. אם נשאר לכם מהרוטב אפשר לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר ולהשתמש בו כרוטב לסלט או כרוטב לנודלס מוקפצים.

11,517 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 comentario


liordalal32
20 feb 2022

מה אפשר לשים במקום גינגר?

תודה :)

Me gusta
bottom of page