בעקבות מזג האוויר המשוגע בחוץ, הגשמים הרעמים וההצפות, כל מה שבא לי הוא לשבת בבית בפיג'מה עם קערת צ'ילי קון קרנה חריפה, כזאת שאוכלים בכף ומחממת את הבטן ואת הלב.
צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל מקסיקני של בשר טחון, צ'ילי חריף ושעועית. יש לו המון גרסאות שונות- עם שעועית אדומה, שעועית שחורה, עם יין אדום, ציר בקר או כמו שאני אוהבת- בירה. שילוב הטעמים החריף יחד עם מרירות עדינה, בתוספת התבלינים משתלב נפלא ביחד ויוצר את הטעם המקסיקני הזה שאני כל כך אוהבת.
עוד תוספת מאוד אופיינית היא קקאו! כן קקאו. אל תדאגו, אין לתבשיל טעם של שוקולד, התוספת היא קטנה מאוד ולא ממש מורגשת אלא מוסיפה טיפה מרירות ועומק לטעמים של התבשיל. רק שימו לב שאתם משתמשים בקקאו לא ממותק.
מידת החריפות במתכון היא המלצה לפי הטעם האישי שלי, אבל הרגישו חופשי להתאים אותה אליכם. אם אתם אוהבים חריפות עדינה מאוד, השמיטו את הצ'ילי הטרי והשתמשו רק באבקת הצ'ילי החריפה. לחלופין אם אתם אוהבים מאוד חריף הגדילו את כמות אבקת הצ'ילי לכפית.
הגישו את התבשיל מעל אורז לבן פשוט, עם ערמת עלי כוסברה וכף של שמנת חמוצה מעל שתאזן את החריפות ותהפוך את המנה למושלמת באמת. ותאכלו הכל בכף! תסמכו עליי. זה הכי כיף.

מרכיבים
500 גרם בשר טחון
250 גרם שעועית לבנה/אדומה מושרית בהרבה מים למשך לילה שלם (אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בשעועית מבושלת מראש, קפואה או בשימורים).
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ (אפשר לשנות לפי הטעם- אם אתם לא אוהבים מאוד חריף, הוסיפו רק חצי צ'ילי או השמיטו לחלוטין)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית אבקת צ'ילי חריפה
1/4 כפית קינמון
1 כפית קקאו לא ממותק (לא חובה אבל מוסיף המון)
1 כף רסק עגבניות
1 פחית שימורים (400 גרם) של עגבניות קצוצות
1 בקבוק בירה 500 מ"ל (איזה סוג שאוהבים, עדיף לא חזקה ומרירה מדי)
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מסננים את השעועית ממי השרייה, מניחים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים. מבשלים במשך שעה בערך, עד שהשעועית רכה לחלוטין אך לא מתפרקת ושומרת על צורתה. מסננים. אפשר לוותר על כל התהליך הזה להשתמש בשעועית מבושלת מראש (ראו הערות בסוף).
2. בסיר רחב ועמוק שמים את שמן הזית והבצל. מטגנים מעל להבה גבוהה במשך 4-5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים דקה נוספת.
4. מוסיפים את הבשר הטחון תוך כדי ערבוב עם כף עץ מפוררים את הבשר שלא יישאר בגושים גדולים. מטגנים במשך כמה דקות עד שהבשר משנה את צבעו ומתחיל להשחים.
5. מוסיפים את השעועית המבושלת יחד עם המלח, פלפל, כמון, כוסברה טחונה, אבקת צ'ילי חריפה, קינמון וקקאו. מערבבים ומטגנים דקה נוספת (לא יותר מדקה, נזהרים שלא לשרוף את התבלינים).
6. מוסיפים את הרסק ואת שימורי העגבניות ומערבבים.
7. מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה.
8. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך שעה.
9. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הערות
* מומלץ להגיש עם אורז לבן ועלי כוסברה מעל. עוד תוספת טעימה היא כף של שמנת חמוצה מעל. השמנת החמוצה מאזנת את החריפות ומשתלבת ממש טוב.
* מידת החריפות בתבשיל תלויה לחלוטין בכם. אם אתם אוהבים פיקנטי עדין- השמיטו את הצ'ילי הטרי והשתמשו רק באבקת הצ'ילי החריפה. אוהבים חריף? הגדילו את כמות אבקת הצ'ילי לכפית.
* אל תיבהלו מהקקאו! הכמות היא קטנה ולא מורגשת ממש, הקקאו מוסיף מעט מרירות שמחמיאה מאוד לתבשיל ומשתלבת נהדר. אבל אל תדאגו, אם אין לכם קקאו או שאתם בכל זאת חוששים, גם בלי הקקאו יצא מצוין.
* אם יש לכם זמן ובא לכם לבשל את השעועית לבד- אחלה. אבל אין שום בעיה לקצר את התהליך ולהשתמש בשעועית מבושלת מראש, קפואה או בשימורים. אם אתם משתמשים בשימורים מומלץ לסנן ולשטוף את השעועית לפני. אם משתמשים בשעועית קפואה אין צורך להפשיר, אפשר להוסיף מהמקפיא ישר לסיר.
היי מתכון מעולה! האם יש תחליף לבירה?... רק בשביל חג הפסח.