ברוח הסופרבול שמשודר הלילה בארה"ב- קבלו מתכון ללחמניות פרעצל רכות, מעין שילוב של בצק חלה לבצק של פרעצל, והנקניקיה כבר בפנים!
מכינים בצק סופר פשוט, מחלקים אותו לרצועות ומלפפים סביב כל סוג נקניקיה שאתם אוהבים.
לפעמים בצק של פרעצל עלול להיות "גומי" מדי, לעיס וקשה ולכן הבצק הזה הוא הבצק המושלם!
המרקם שלו הוא שילוב בין בצק חלה רך מבפנים, לבצק פרעצל זהוב ומעט צמיגי מבחוץ. אני מאוהבת.
ההכנה היא כמו של לחמניות רגילות, רק שיש במתכון הזה שלב נוסף- "אמבטיית" סודה לשתייה.
מה זה אומר? מרתיחים מים בסיר גדול יחד עם סודה לשתייה וטובלים את הלחמניות למשך דקה מכל צד, מחזירים לתבנית וממשיכים כרגיל- הברשת ביצה ולתנור. הפעולה הזאת היא שנותנת ללחמנייה את המרקם הלעיס והמעט צמיגי האופייני לפרעצל.
בסוף האפייה, ישר כשהלחמניות יוצאות מהתנור הברשתי אותן בשמן זית מעורבב עם שן שום כתושה. הפעולה הזאת נותנת ברק ללחמניות וטעם "שומי" עדין וטעים. זה מוסיף אבל לא חובה בכלל ואפשר לוותר על השלב הזה ולאכול את הלחמניות ככה, כמו שהן.
תטבלו את הלחמניות בקטשופ וחרדל וקיבלתם את הנשנוש המושלם מול משחקי הסופרבול או כל משחק ספורט אחר או סתם ככה בלי סיבה מיוחדת, כי לא באמת צריך תירוץ :)
12 לחמניות ממולאות בנקניקיות
מרכיבים
לבצק
500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 ביצים
70 גרם שמן (1/3 כוס)
180 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס)
1 כפית מלח
לאמבטיית סודה לשתיה
4 ליטר מים
2 כפות אבקת סודה לשתיה
12 נקניקיות
ביצה טרופה להברשת הלחמניות
מלח גס/שומשום/קצח/תערובת "everything bagel" לזרייה
5 כפות שמן זית מעורבב עם שן שום כתושה להברשת הלחמניות (לא חובה)
אופן ההכנה
1. בקערת המיקסר שמים את הקמח, שמרים, סוכר, ביצים ושמן.
2. באמצעות וו הלישה מתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
3. מוסיפים בהדרגה את המים החמימים. לשים עד שנוצר בצק.
4. מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. לשים במשך 7 דקות עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק (הבצק אמור להידבק לתחתית המיקסר).
5. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מניחים את הנקניקיות על צלחת ומייבשים אותן היטב בעזרת נייר סופג (אחרת הבצק לא יידבק).
7. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים עם מערוך או עם הידיים למלבן עבה.
8. מחלקים את הבצק ל-12 רצועות שוות.
9. מלפפים כל רצועה סביב נקניקיה מקצה לקצה (עם מעט רווח-משאירים את שתי הקצוות של הנקניקייה חשופים). כשמגיעים לקצה הנקניקייה מדביקים את הבצק טוב טוב ולוחצים עם היד לכל האורך לוודא שהבצק דבוק היטב.
10. מניחים את הנקניקיות על 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה עם רווחים של לפחות 3 ס"מ אחת מהשניה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות נוספות.
11. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות על תוכנית טורבו ומרתיחים את המים בסיר עם אבקת הסודה לשתייה.
12. טובלים את הנקניקיות במים הרותחים בסבבים- כל פעם 2-3 נקניקיות, למשך שתי דקות, דקה מכל צד (מכניסים בעדינות כל נקניקיה עטופה למים הרותחים ואחרי דקה הופכים לצד השני).
13. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הנקניקיות מהמים ומניחים בחזרה על תבניות האפייה.
14. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס/שומשום/קצח/תערובת.
15. אופים במשך 20 דקות בערך, עד שהלחמניות מזהיבות.
16. אופציונלי- הברישו את הלחמניות בשמן שום ישר כשהן יוצאות מהתנור.
18. מצננים לפחות 10 דקות לפני שאוכלים.
הערות
* אפשר להשתמש באיזה סוג נקניקיות שאוהבים! עגל, עוף ואפילו נקניקיות צמחוניות.
* מעל הלחמניות אפשר לפזר מה שאוהבים: שומשום, קצח, מלח גס, פרג (או תערובת של כולם כמו "everything bagel").
* ההברשה בסוף האפיה בשמן שום היא אופציונלית. אפשר גם לוותר עליה ועדין יצא טעים מאוד.
* הלחמניות במיטבן ביום האפייה. ניתן להקפיא אותן בשקית זיפ-לוק או בקופסה אטומה ולהפשיר בתנור.
הי נטע, נראה מעולה! אם אני מאוד קצרה בזמן האם אפשר להשתמש בבצק מוכן? עלים או בצק פיצה? תודה רבה