עוגה בחושה רכה ונימוחה עם ריח משכר של תפוחים, קינמון וברנדי. שטרוייזל השקדים הפריך והחמאתי שמפוזר מעל העוגה נותן לה מרקם נוסף והופך אותה לחגיגית יותר מעוגה בחושה "רגילה". עם זאת, אין שום בעיה לוותר על השטרוייזל ולאפות את העוגה כמו שהיא, בלי כלום מעל. היא יוצאת מדהימה גם ככה. למי שאוהב יותר להרגיש את המרקם של התפוחים ניתן לחתוך את התפוחים לקוביות ולהוסיף לבלילה, במקום לגרר. אני בחרתי להוסיף תפוחים מגוררים כי הם כאילו נמסים לתוך העוגה ומרככים אותה ואני אוהבת את המרקם הזה יותר מאשר קוביות, אבל זה לגמרי עניין של העדפה.
2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
מרכיבים:
3 תפוחי גרני סמית' מגוררים (280 גרם תפוחים מגוררים)
180 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
2 ביצים בטמפרטורת החדר
50 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס)
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
280 גרם קמח (2 כוסות)
5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
5 גרם אבקת סודה לשתייה (1 כפית)
5 גרם מלח (1 כפית)
5 גרם קינמון (2 כפיות)
200 מ"ל שמנת חמוצה
50 מ"ל ברנדי
לשטרוייזל:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם שקדים טחונים, נקרא גם קמח שקדים (2 כוסות)
50 גרם קמח (1/3 כוס)
50 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
50 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס)
1 כפית קינמון
הוראות הכנה:
1. מכינים את השטרוייזל-
מניחים את כל המרכיבים בקערה ומעבדים עם הידיים עד שהחמאה נטמעת בקמח ובסוכר ונוצרת תערובת פירורית (ממש מעבדים עם הידיים כמו שמכינים קוסקוס). מניחים במקרר בזמן שמכינים את העוגה.
2. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
3. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת החמוצה עם הברנדי.
4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכרים.
5. מוסיפים בהדרגה את הביצים- תוך כדי ערבול מוסיפים ביצה אחת ומחכים שתיטמע בתערובת לפני שמוסיפים את הביצה השנייה. חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה.
6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השמנת החמוצה- מוסיפים שליש מהקמח, חצי מהשמנת, שליש מהקמח, החצי הנוסף של השמנת ומסיימים בשליש האחרון של הקמח (זה לא צריך להיות ממש מדויק הכוונה היא פשוט להוסיף לסירוגין את שתי התערובות כדי שהבלילה תהיה אחידה). מערבבים רק עד לתערובת אחידה ולא יותר.
7. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים עוד כמה שניות עד שמתאחד בתערובת.
8. מחלקים באופן שווה בין שתי תבניות אינגליש קייק. מיישרים ומשטחים את הבלילה בתוך התבנית (הכי קל לעשות את זה בעזרת קלף או פלטה מדורגת אבל אפשר גם עם סכין מריחה).
9. מפזרים מעל את השטרוייזל.
10. אופים 40-50 דקות בערך עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והשטרוייזל הזהיב.
הערות:
* אפשר לוותר על השטרוייזל ולאפות את העוגה בלעדיו, היא תהיה מאוד טעימה כמו שהיא.
* ניתן לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות במקום לגרר. המרקם של התפוחים יהיה מורגש יותר.
* העוגה נשמרת בקופסה אטומה מחוץ למקרר שלושה ימים.
Commentaires