תכלס- אין כמו עוגות בחושות. מכל סוגי העוגות למיניהן עוגות בחושות הן בהחלט האהובות עליי! עם כל הכבוד לעוגות שמרים (שכרוכות בשעות של עבודה, התפחות, רידוד ועוד ועוד) אין כמו להכין עוגה בחמש דקות, הכל בקערה אחת, צ'יק צ'ק לתנור ותוך שעה פלוס מינוס יש בבית עוגה טרייה, ריחנית ומושלמת עם הקפה. העוגה הזו היא אהובה עלי במיוחד- מינימום מרכיבים, 5 דקות עבודה, מתאימה במיוחד לחורף כשהתפוזים בשיאם ואפשר לסחוט מהם מיץ מתוק וטעים. לאבא של מאירי יש עץ תפוזים בגינה ותמיד בתחילת החורף הוא מפגיז את כל המשפחה בכמויות מסחריות של תפוזים. העוגה הזאת היא אחת הדרכים שלי לחסל חלק מהם ולמלא את הבית בריח הדרים של חורף.
מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק 25 ס"מ:
3 ביצים
250 גרם סוכר (כוס+3 כפות)
1 כפית תמצית/מחית וניל
150 גרם שמן נייטרלי (¾ כוס)
200 גרם מיץ תפוזים, עדיף סחוט טרי (1 כוס)
280 גרם קמח (2 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
½ כפית מלח
לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר
20-30 מ"ל מיץ תפוזים
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר ומחית הוניל.
3. מזלפים בהדרגה תוך כדי טריפה את השמן ומיץ התפוזים.
4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
5. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ואין גושים של קמח.
6. מחלקים את התערובת שווה בשווה בין 2 תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים את העוגה לחלוטין.
7. מכינים את הזיגוג- בקערה קטנה מניחים את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים כף אחר כף עד שמגיעים לזיגוג סמיך מספיק בשביל שישמור על הצורה שלו. עם כף מזגגים את העוגה מצד לצד.
הערות:
* העוגה נשמרת מכוסה היטב בטמפרטורת החדר 4 ימים
* אפשר לוותר על הזיגוג ופשוט לבזוק מעל העוגה אבקת סוכר או לא לשים כלום, היא טעימה גם כמו שהיא ;)
Comments