עוגה רכה, שוקולדית במידה הנכונה ולא מתוקה מדי. מושלמת ליד הקפה. העוגה הזאת טעימה במיוחד בשל העובדה שהחלק השוקולדי שלה מורכב מגנאש שוקולד אמיתי, ולא מקקאו בלבד כמו ברוב המתכונים של עוגות שיש. הגנאש נותן לעוגה טעם שוקולדי עמוק ועשיר.
2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
מרכיבים:
200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
250 גרם סוכר לבן (1/2 1 כוסות)
3 ביצים בטמפ' החדר
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)
5 גרם מלח (1 כפית)
240 מ"ל שמנת חמוצה/ רוויון
לגנאש שוקולד-
150 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
2. ממיסים במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד והחלב. מערבבים בעזרת מטרפה או מזלג עד שהחלב נטמע אל תוך השוקולד ונוצר מעין ממרח סמיך (גנאש). מניחים בצד.
3. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
4. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים על מהירות גבוהה את החמאה והסוכר.
5. מנמיכים את המהירות לבינונית ומוסיפים בהדרגה את הביצים- מוסיפים ביצה אחת ורק לאחר שהיא נטמעת בתערובת מוסיפים את השנייה.
6. מוסיפים את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה ומערבבים על מהירות נמוכה רק עד לבלילה אחידה.
7. מחלקים את הבלילה ל-2 חלקים. מקפלים לתוך חצי מהבלילה את גנאש השוקולד עד לבלילה אחידה.
8. בכל תבנית יוצקים חצי מבלילת השוקולד ומעליה חצי מהבלילה הבהירה.
9. "דופקים" את התבניות בחוזקה על השיש כך שהבלילה תשטח בתוך התבנית.
10. בעזרת מזלג, בתנועת ספירלה, מערבבים את הבלילה לכל אורך התבנית מלמעלה למטה- כך נוצרת צורת השיש היפה.
11. אופים במשך 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים.
הערות:
* העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפ' החדר במשך 3 ימים.
Comentários