ניוקי ריקוטה בחמאת עגבניות שרי

המנה הראשונה שהכנתי במטבח החדש שלי!

אז אחרי כמה ימים מטורפים של מעבר דירה בצל הקורונה, סוף סוף פרקתי כמעט את כל הארגזים ואני יכולה לחזור לבשל. ממעט המרכיבים שהיו לי במקרר (כי להזמין משלוח מהסופר לוקח בערך שלושה שבועות) הכנתי מנה סופר קלה, אבל על אמת. הכנתי אותה מהתחלה ועד הסוף ברבע שעה. והטעם? חלום!

ניוקי ריקוטה הרבה יותר קל להכנה מניוקי קלאסי מתפוחי אדמה כי אין צורך לבשל כלום מראש- פשוט מערבבים הכל בקערה ויש לכם את זה.

עוד אין לנו מיקרוגל בבית ועם כל הטירוף אני לא חושבת שהוא יגיע בקרוב, אז אני מנסה להכין לנו אוכל בכמות קטנה שמספיקה רק לאותה הארוחה. בגלל זה הכמות במתכון היא קטנה ומספיקה ל-2 מנות. אם אתם רוצים להכין ליותר משני אנשים או שאתם ממש רעבים, תכפילו כמויות.

הכמות במתכון מספיקה ל-2 מנות


מרכיבים

לניוקי ריקוטה

250 גרם גבינת ריקוטה (1 מיכל)

1 ביצה

1 כפית מלח

100 גרם קמח (10 כפות)

3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת דק

לרוטב

חופן גדול של עגבניות שרי (15-20) חצויות

2 שיני שום פרוסות

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

20 גרם חמאה


אופן ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר פסטה גדול עם כף מלח.

2. מכינים את הניוקי- בקערה מערבבים את הריקוטה, ביצה, מלח, קמח וגבינת פרמז'ן מגוררת עד לתערובת אחידה.

3. מעבירים את התערובת לשקית זילוף. אם אין שקית זילוף אפשר להשתמש בשקית סנדויץ' רגילה ופשוט לחתוך את הקצה שלה, או לחלופין לא להשתמש בשקית בכלל ולהכין תלוליות בצק בעזרת 2 כפיות.

4. מכינים את הרוטב- שמים במחבת את שמן עגבניות השרי, השום ושמן הזית ומדליקים על להבה בינונית.

5. מבשלים את הרוטב כמה דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים ומתמזגות עם שמן הזית.

6. מזלפים את הבלילה אל תוך הסיר עם המים הרותחים- מחזיקים את שקית הזילוף מעל הסיר ביד אחת ולוחצים, ועם סכין ביד שנייה חותכים לצורת ניוקי.

7. מוסיפים למחבת עם הרוטב את החמאה ומערבבים.

8. כשהניוקי צפים מוציאים אותם מהסיר בעזרת מסננת ומעבירים למחבת עם הרוטב. מערבבים.

7909 צפיות4תגובות
  • Black Instagram Icon