top of page

אוכל איטלקי - ניוקי ריקוטה בחמאת עגבניות שרי

עודכן: 28 ביולי 2020

המנה הראשונה שהכנתי במטבח החדש שלי!

אז אחרי כמה ימים מטורפים של מעבר דירה בצל הקורונה, סוף סוף פרקתי כמעט את כל הארגזים ואני יכולה לחזור לבשל. ממעט המרכיבים שהיו לי במקרר (כי להזמין משלוח מהסופר לוקח בערך שלושה שבועות) הכנתי מנה סופר קלה, אבל על אמת. הכנתי אותה מהתחלה ועד הסוף ברבע שעה. והטעם? חלום!

ניוקי ריקוטה הרבה יותר קל להכנה מניוקי קלאסי מתפוחי אדמה כי אין צורך לבשל כלום מראש- פשוט מערבבים הכל בקערה ויש לכם את זה.

עוד אין לנו מיקרוגל בבית ועם כל הטירוף אני לא חושבת שהוא יגיע בקרוב, אז אני מנסה להכין לנו אוכל בכמות קטנה שמספיקה רק לאותה הארוחה. בגלל זה הכמות במתכון היא קטנה ומספיקה ל-2 מנות. אם אתם רוצים להכין ליותר משני אנשים או שאתם ממש רעבים, תכפילו כמויות.

הכמות במתכון מספיקה ל-2 מנות


מרכיבים

לניוקי ריקוטה

250 גרם גבינת ריקוטה (1 מיכל)

1 ביצה

1 כפית מלח

100 גרם קמח (10 כפות)

3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת דק

לרוטב

חופן גדול של עגבניות שרי (15-20) חצויות

2 שיני שום פרוסות

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

20 גרם חמאה


אופן ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר פסטה גדול עם כף מלח.

2. מכינים את הניוקי- בקערה מערבבים את הריקוטה, ביצה, מלח, קמח וגבינת פרמז'ן מגוררת עד לתערובת אחידה.

3. מעבירים את התערובת לשקית זילוף. אם אין שקית זילוף אפשר להשתמש בשקית סנדויץ' רגילה ופשוט לחתוך את הקצה שלה, או לחלופין לא להשתמש בשקית בכלל ולהכין תלוליות בצק בעזרת 2 כפיות.

4. מכינים את הרוטב- שמים במחבת את שמן עגבניות השרי, השום ושמן הזית ומדליקים על להבה בינונית.

5. מבשלים את הרוטב כמה דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים ומתמזגות עם שמן הזית.

6. מזלפים את הבלילה אל תוך הסיר עם המים הרותחים- מחזיקים את שקית הזילוף מעל הסיר ביד אחת ולוחצים, ועם סכין ביד שנייה חותכים לצורת ניוקי.

7. מוסיפים למחבת עם הרוטב את החמאה ומערבבים.

8. כשהניוקי צפים מוציאים אותם מהסיר בעזרת מסננת ומעבירים למחבת עם הרוטב. מערבבים.

25,545 צפיות5 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

5 Kommentare


Or Gabso
Or Gabso
08. Juni 2020

וואו נטע! פשוט וואו! זה יצא כל כך טעים. בערך 15 דק' הכנה מהרגע שהתחלתי ועד שאכלתי. פשוט התמוגגתי מכל ביס. תודה רבה!!!

Gefällt mir

Nofar Levy
Nofar Levy
16. Mai 2020

היי נטע(: הייתי שמחה להכין את הניוקי להיום בערב, אך אוכל להכין אותם לפני הארוחה.

האם יש אפשרות להכין את הכל ולשמור במקרר עד ההכנה?


תודה!

Gefällt mir

morsbs.bs
15. Mai 2020

מעדכנת שעשיתי את המתכון עם ריקוטה 5 אחוז של גד וקמח כוסמין לבן ויצא מושלם מושלם!

Gefällt mir

talf07
12. Apr. 2020

יצא מושלללם!!

Gefällt mir

Michal Iviansky
Michal Iviansky
05. Apr. 2020

מהמם! האם כל גבינה תעבוד פה? למשל האם אפשר לשים גביע גבינה לבנה בשביל גרסא דלת קלוריות?

Gefällt mir
bottom of page