לטקעס

עודכן ב: ינו 4

אני מאמינה שנוסחה מנצחת לא משנים. אז בלי יותר מדי התחכמויות, "טוויסטים" או תוספות מיוחדות, קבלו מתכון ללטקעס- לביבות תפוחי אדמה טובות ופשוטות כמו של פעם. עשויות מארבעה מרכיבים בלבד ומכינים אותן צ'יק צ'ק. עם כל הכבוד לסופגניות, הלביבות האלו הן מאכל החנוכה האהוב עליי. המלצה שלי- תכפילו כמויות כי הלביבות האלו מתחסלות תוך שניות עוד לפני שתספיקו להעביר אותן לצלחת הגשה. המיתוס שאומר שאסור לטגן עם שמן זית נופץ בשנים האחרונות ולכן אני משתמשת בו גם לטיגון לביבות. הוא הכי בריא ובעיניי גם הכי טעים. אם תשתמשו בשמן זית מזן עדין כמו ארבקינה או פיקואל לא תרגישו את ההבדל בטעם הסופי. הגישו את הלביבות עם שמנת חמוצה של פעם ורסק תפוחים, השילוב מתוק מלוח הזה פשוט ממכר.

חג חנוכה טעים ושמח לכולם!


12-15 לביבות קטנות


מרכיבים

5 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל לבן גדול

1 ביצה

3 כפות קמח

מלח, פלפל שחור

שמן זית לטיגון

להגשה

שמנת חמוצה של פעם

רסק תפוחים טבעי


אופן ההכנה

1. מקלפים את תפוחי האדמה ואת הבצל. מגררים בפומפיה.

2. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל המגוררים למסננת ומפזרים מעל קורט מלח (שיעזור לנוזלים לצאת).

3. בעזרת הידיים סוחטים היטב עד כמה שאפשר את כל הנוזלים.

4. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, קמח, כפית מלח וכפית פלפל שחור. מערבבים עד לתערובת אחידה. אם התערובת רטובה מדי מוסיפים כף נוספת של קמח.

5. מחממים במחבת שמן חצי עמוק (שיכסה את כל התחתית של המחבת).

6. בעזרת כף יוצרים לביבות ישירות אל תוך השמן ומשטחים מעט (כדי שהלביבות יספיקו להתרכך מבפנים).

7. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

8. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

9. מגישים עם שמנת חמוצה של פעם ורסק תפוחים.



  • Black Instagram Icon