לחמעג'ון עם שווארמה דגים

האמת היא, שלא היה לי מושג איך לקרוא למנה הזאת. כבר יומיים אני מפנטזת על להכין מנה, שאני לא יודעת איך להגדיר אותה, שתכלול קוביות דג מתובלות טוב טוב בתיבול שווארמה שישבו על מצע של לחם כלשהו שיספוג את כל המיצים והטעמים שיצאו מהדג, מהבצל ומהתבלינים.

אתם כנראה תצחקו עליי אבל ככה אני, מפנטזת מהבוקר עד הלילה על מה אני אבשל. מגיל קטן נדבקתי בחיידק הזה שלא עוזב אותי לרגע (חשבתי אפילו לספר לכם שלפעמים אני חולמת בלילה על מה אני הולכת לבשל ביום למחרת, אבל אז תחשבו בכלל שאני פסיכית).

לפני שהתחלתי להכין את המנה הזאת שברתי את הראש לגבי איך אני אגדיר אותה. איך אני אקרא לה. מה זה בכלל הולך להיות? החלטתי פשוט לזרום עם עצמי ולהתחיל לבשל.

ומה שיצא בסוף... אני לא יכולה לתאר לכם כמה זה טעים. בצק חלומי ופשוט כל כך להכנה שכל מה שצריך בשביל להכין אותו הוא שרירי ידיים (לא באמת). תערובת של קוביות דג עסיסיות ובצל עם מרקם נגיס כזה שכל כך אהוב עליי- חצי צלוי חצי חי, עם טעמים של התבלינים שכולנו כל כך אוהבים בשווארמה שנספגו היטב בבצק.

בסוף החלטתי לקרוא לזה לחמעג'ון כי זה הכי הזכיר לי את המנה הזאת מבחינת הטעמים.

תקראו לזה פיצה, תקראו לזה פיתה, תקראו לזה לחמעג'ון, זה לא באמת משנה איך תקראו לזה.

איכשהו המנות האלו, שאי אפשר ממש להגדיר אותן, הן המרגשות והטעימות ביותר.

2 פוקאצ'ות גדולות

מרכיבים

לבצק

500 גרם קמח- מומלץ להשתמש בקמח פיצה ופוקאצ'ה (1/2 3 כוסות)

5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)

10 גרם סוכר (1 כף)

300 מ"ל מים חמימים

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

לשווארמה דג

4 פילטים של לברק או איזה דג לבן שאוהבים, חתוכים לקוביות גדולות

1 בצל לבן פרוס

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה

(במקום כל התבלינים אפשר לשים 1 כף גדושה של תבלין שווארמה)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

3 כפות שמן זית

להגשה

טחינה

כוסברה/פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה

1. בקערה מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר.

2. מוסיפים את המים ומערבבים עם כף עד שהמים נספגים ומתחיל להיווצר בצק.

3. מעבירים למשטח עבודה ולשים במשך 5 דקות (לא לחפף ולקצר תהליכים, לישה טובה היא הכרחית).

4. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים במשך 3 דקות נוספות עד שנוצר בצק חלק, אחיד וגמיש.

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, ומשמנים גם את פני הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6. מחממים תנור ל-230 מעלות. אם יש לכם אבן שמוט, מניחים אותה על רשת התנור ומחממים. אם אין אבן שמוט, מחממים תבנית תנור הפוכה- היא תתן אפקט דומה לאבן השמוט מבחינת החום התחתון.

7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשני כדורים שווים בגודלם. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים על השיש במשך 20-30 דקות נוספות.

8. בינתיים מכינים את השווארמה דג- מערבבים בקערה את קוביות פילה הדג ביחד עם הבצל, התבלינים ושמן הזית.

9. מניחים כדור בצק על נייר אפייה ובעזרת ידיים משומנות משטחים אותו לעיגול. מפזרים מעל חצי מתערובת השווארמה.

10. מעבירים עם נייר האפייה לתנור ומניחים מעל אבן השמוט/תבנית האפייה ההפוכה. אופים במשך 7-10 דקות עד שהבצק מזהיב.

11. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.

12. מזלפים מעל טחינה, מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

הערות

* במקום לישה ידנית ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו ללישה.

* ניתן להמיר את הכל התבלינים בכף גדושה של תבלין שווארמה.

* מומלץ להשתמש בקמח ייעודי לפיצה ופוקאצ'ה או בקמח לחם, אבל גם קמח לבן רגיל יעשה עבודה מצוינת.

9613 צפיות
  • Black Instagram Icon