לחמניות רכות כמו ענן בצורת קרואסון שסופר כיף וקל להכין.
הכל התחיל מזה שהיה נורא בא לי לחמניות טריות אבל ממש לא היה לי כוח לחלק לכדורים ולהכין כל מיני צורות מסובכות. נזכרתי שראיתי באינסטגרם של קרן אגם (המושלמת!) את הצורה הזאת- פשוט מרדדים את הבצק לעיגול, חותכים למשולשים ממש כמו משולשי פיצה ומגלגלים לצורת קרואסון. קרן מחלקת את הבצק ל-2 עיגולים, מניחה אותם אחד מעל השני ואז מרדדת שוב וחותכת. אני, במצב הרוח העצלני כפי שציינתי (בכל זאת סוף חודש שביעי להיריון), פשוט רידדתי את כל הבצק לעיגול גדול וזה יצא מושלם ככה. איזה כיף לעצלנים כמוני, חסכתי לכם שלב :)
בצק קל להכנה, רך וכייפי לעבודה בזכות השמנת החמוצה (מתה על בצקי שמרים עם שמנת חמוצה, הם יוצאים כל כך רכים ונימוחים).
הצורה מהממת, כיף לתלוש ולנשנש סתם ככה או לאכול כמו סנדוויץ', עם איזו גבינה טובה בפנים או מקושקשת רכה.
אם זה לא מספיק, הברשתי את הלחמניות בחמאה מומסת עם שום כתוש ועשבי תיבול ורק מהריח תזילו ריר. אתם ח-י-י-ב-י-ם לנסות את המתכון הזה!
16 לחמניות קרואסון
מרכיבים
600 גרם קמח לחם/קמח לבן בהיר (5 כוסות+4 כפות)
10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
10 גרם סוכר (1 כף)
20 מ"ל שמן זית (2 כפות)
200 גרם שמנת חמוצה (1 גביע)
1 ביצה
180 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס)
2 כפיות מלח
1 ביצה טרופה עם קורט מלח להברשת הלחמניות לפני האפייה
להברשה מעל הלחמניות לאחר האפייה
100 גרם חמאה מומסת/שמן זית
3 כפות עשבי תיבול רכים קצוצים (אני שמתי חצי כמות פטרוזיליה וחצי עירית)
2 שיני שום קצוצות
1 כפית מלח גס
אופן ההכנה
1 בקערת המיקסר שמים את הקמח, שמרים, סוכר, שמן זית, שמנת חמוצה וביצה.
2. מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.
3. מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את המים עד שנוצר כדור בצק.
4. מוסיפים את המלח ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך מאוד ואלסטי (אך לא דביק).
5. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד/מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה בערך, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומוציאים ממנו את האוויר. מרדדים את הבצק לעיגול גדול.
7. בעזרת סכין או גלגלת פיצה, מחלקים את הבצק ל-16 משולשים (כמו שחותכים פיצה-ראו צילום).
8. מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון- מגלגלים מהחלק החיצוני הרחב כלפי פנים.
9. מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה עם מרווחים קטנים (שיהיה להן מקום לתפוח אבל יידבקו באפייה. זה לא חובה ואפשר גם לשים במרווחים גדולים, סתם זה כיף שהן נצמדות ואז "תולשים" כל לחמניה).
10. מכסים את התבנית במגבת מטבח נקיה או בניילון נצמד ומתפיחים בערך 30 דקות, עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.
11 מחממים תנור ל-180 מעלות.
12. מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה ומכניסים לתנור לאפייה של 25-30 דקות, עד להזהבה.
13. בזמן שהלחמניות בתנור מערבבים בקערה את החמאה המומסת/שמן זית, עשבי תיבול, שום ומלח.
14. מברישים את הלחמניות בתערובת שום-עשבי תיבול ישר כשהן יוצאות מהתנור.
הערות
* תערובת השום-עשבי תיבול היא לא חובה ואפשר להבריש את הלחמניות בחמאה מומסת/שמן זית בלבד. אפשר גם לוותר לחלוטין על ההברשה, היא פשוט מוסיפה ברק ולחות ללחמניות.
* בתערובת עשבי התיבול אפשר להשתמש בפטרוזיליה, עירית, בזיליקום ואפשר גם להשתמש בתבלינים יבשים כמו אורגנו או תערובת תבלינים כמו "הרב דה פרובנס".
*במקום שמנת חמוצה בבצק אפשר להשתמש ביוגורט, מומלץ עם לפחות 5% שומן.
* אפשר להכין את הלחמניות מתוקות- פשוט הגדילו את כמות הסוכר במתכון ל-50 גרם (1/4 כוס). אם בכלל בא לכם להתפרע, מלאו את הלחמניות בממרח שוקולד או בשוקולד מריר, ממש כמו קרואסון.
נראה מדהים! יכול להיות שיש טעות בכמות של הקמח? זה 600 ג' או 5 כוסות?
וגם, האם הבצק לא יוצא דביק מדי עם כ"כ הרבה נוזלים (שמנת חמוצה ומים)? תודה!