לחמניות חלה מחיטה מלאה

לאחרונה התחלתי לאפות יותר עם קמח מלא. השימוש בקמח מחיטה מלאה מוסיף למאפים סיבים תזונתיים, בריא יותר אבל תכלס פשוט טעים ממש. הקמח המלא נותן טעם אגוזי ועמוק יותר.

הבעיה היחידה בשימוש בקמח מלא הוא שהלחמניות יוצאות מעט דחוסות ויבשות, ובשביל לפצות על זה אני מעשירה את הבצק בביצים, שמן זית וכמות מספקת של מים.

התוצאה הפתיעה גם אותי!

לחמניות אווריריות וטעימות בטירוף, מושלמות לסנדוויץ' של יום שישי.

אפשר להשתמש בבצק הזה להכנת חלות וכמובן שאפשר להשתמש גם בקמח לבן בלבד.

30 לחמניות קטנות


מרכיבים

600 גרם קמח חיטה מלאה

400 גרם קמח לבן בהיר

15 גרם שמרים יבשים (3 כפיות)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

2 ביצים

70 גרם שמן זית (1/3 כוס)

550 מ"ל מים חמימים

1 כף מלח

ביצה טרופה להברשה

שומשום לפיזור מעל הלחמניות (לא חובה)


אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר מערבבים קמח מלא, קמח לבן, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצים ושמן הזית.

2. מערבבים על מהירות נמוכה בעזרת וו הלישה ומוסיפים את המים בהדרגה, עד שנוצר כדור בצק.

3. מוסיפים את המלח ולשים במשך 7 דקות, עד שנוצר בצק רך ואחיד. הבצק צריך להדבק לתחתית קערת המיקסר אך לא לצדדים.

4. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה בערך, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-30 כדורים שווים (במשקל 60 גרם כל אחד).

6. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומניחים את הלחמניות במרווחים קטנים על התבניות.

7. מכסים את התבניות בניילון נצמד או במגבת להתפחה שניה של 20 דקות-חצי שעה.

8. מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו (הסיבה שאופים על טורבו היא שאנחנו רוצים לאפות 2 תבניות במקביל).

9. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.

10. אופים במשך 20 דקות בערך, עד שהלחמניות מזהיבות למעלה ובתחתית.


526 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול