לביבות כרובית אפויות

עודכן ב: 28 דצמ 2019

תמיד בחג הטיגונים, אחרי שאני מכינה עשרות סופגניות ולביבות מטוגנות, מגיע השלב שבו אני לא מסוגלת כבר להריח את ריח השמן והטיגון (וגם המשקל כבר מסמן להפסיק עם כל השמן הזה!). אז מתחשק לי להכין לביבות אפויות בתנור, עם מעט מרכיבים ובלי יותר מדי בלאגן. במתכון הזה החלפתי את הטיגון בהברשה קלה של שמן זית ואת תפוחי האדמה העמילניים והכבדים החלפתי בכרובית שהיא יותר קלילה ובעלת ערך קלורי נמוך יותר. הכי טעים להגיש עם יוגורט יווני עם תוספת שמיר ופטרוזיליה קצוצה.


מצרכים:

1 כרובית במשקל 1 ק"ג, מפורקת לפרחים (לא צריך להשקיע-בסוף הכל נטחן)

1 בצל לבן קצוץ

1/2 כפית מלח

1 ביצה

1/2 1 כוסות פירורי לחם מוזהבים

שמן זית לטיגון הבצל+להברשה


הוראות הכנה:

1. ממלאים מים בסיר עמוק ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים למים כף שטוחה של מלח ומוסיפים את הכרובית. מבשלים בערך 20 דקות ללא כיסוי עד שהכרובית רכה.

3. במקביל מטגנים את הבצל. יוצקים שמן זית במחבת עד לכיסוי של התחתית (בערך 5 כפות) ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מדליקים את האש על להבה בינונית עד שהבצלים מתחילים להתאדות. מטגנים במשך עשר דקות בערך עד שהבצל מתרכך ומתקרמל- לשים לב שהוא לא נשרף.

4. כשהכרובית מוכנה מעבירים למסננת ומקררים במשך 10 דקות בערך.

5. במעבד מזון טוחנים את הכרובית למחית חלקה.

6. מעבירים את מחית הכרובית לקערה ומוסיפים את הבצל המטוגן (עם השמן- שם נמצא כל הטעם!) ואת המלח.

בשלב זה (לפני הוספת הביצה) טועמים את המחית ומתקנים תיבול במידת הצורך.

7. מוסיפים את הביצה ואת פירורי הלחם ומערבבים לתערובת אחידה.

8. מחממים תנור ל-200 מעלות.

9. מכינים מהתערובת לביבות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

10. מברישים כל לביבה בשמן זית.

11. אופים במשך 40 דקות בערך- עד שהלביבות מזהיבות.

הערות:

*כתבתי את זה במתכון אבל אחדד כאן שוב- חשוב מאוד לטעום את התיבול לפני שיוצרים לביבות ומכניסים לתנור. אין דבר יותר מבאס מלעבור את כל התהליך ובסוף לקבל לביבות תפלות/מלוחות מדי. כמות המלח במתכון היא בגדר המלצה- מתבלים את מחית הכרובית והבצל המטוגן במלח, טועמים לבדוק שטעים ומתובל מספיק ורק אז ממשיכים במתכון.

*הלביבות ישמרו במקרר למשך 4 ימים. מומלץ לחמם בתנור או בטוסטר אובן ולא במיקרוגל.





1819 צפיות1 תגובות
  • Black Instagram Icon