חרוסת

לכל משפחה יש את החרוסת שלה. חלק אוהבים מתוק מאוד חלק אוהבים קצת חמצמץ וחריף, אני אוהבת לעשות שילוב של הכל.

תוספת מגניבה שמחמיאה מאוד לחרוסת בעיניי היא- ג'ינג'ר! הוא נותן חריפות עדינה וטעם שמשתלב מדהים עם התמרים והתפוח. אני אוהבת להשתמש בג'ינג'ר טרי מגורר אבל אפשר בהחלט להשתמש בג'ינג'ר מיובש וטחון ואם אתם לא אוהבים- אפשר גם לא לשים בכלל.

פעולה נוספת ולא מסורתית בכלל שאני אוהבת לעשות היא לקלות את האגוזים לפני שאני מכניסה אותם לחרוסת. פחות מתחברת לטעם ה"נא" של האגוזים והקלייה מעצימה את הטעמים ומשדרגת את החרוסת פלאים. תנסו ותרגישו בהבדל!

מרכיבים

500 גרם תמרים מגולענים

1 כוס אגוזי מלך קלויים

1 כוס אגוזי פקאן קלויים

2 כפות יין אדום (או תירוש)

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית קינמון

1 כף ג'ינג'ר טרי/1 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון (לא חובה)

1/2 כפית מלח

2 תפוחים ירוקים מסוג גרנד סמית', קלופים ומגוררים גס בפומפיה


אופן ההכנה

1. משרים את התמרים בקערה עם מים למשך שעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את אגוזי המלך והפקאן על תבנית תנור (בלי נייר אפייה) וקולים בתנור למשך 5-7 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.

3. מסננים את התמרים מהמים ומניחים במעבד מזון/בלנדר ביחד עם האגוזים הקלויים, יין אדום, מיץ לימון, קינמון ג'ינג'ר טרי/מיובש וטחון ומלח. טוחנים בפולסים לקבלת מרקם גס (אם אתם אוהבים מחית חלקה יותר עם פחות חתיכות אפשר להמשיך לטחון עוד קצת- עניין של העדפה וטעם אישי).

4. מוסיפים את התפוח המגורר ומערבבים ידנית (לא טוחנים).

5. מעבירים לצנצנת או לקופסה אטומה.

  • Black Instagram Icon