חנוכה - סופגניות אשל

אם תשאלו אותי מי הכוכבות האמיתיות של חג החנוכה, אני לגמרי אגיד סופגניות אשל.

עם כל הכבוד לסופגניות שמרים המסורתיות (כבודן במקומן מונח) אין כמו להכין בלילה בחמש דקות ולזרוק ישר לשמן.

סופגניות האשל קלילות ואווריריות, הדרך הטובה ביותר לתאר את המרקם והטעם שלהן הוא- פנקייק מטוגן!

באופן מסורתי מכינים את הסופגניות עם אשל אבל אפשר להחליף בשמנת חמוצה, אם תרצו.

אל תבהלו מנוכחות האלכוהול במתכון, הכמות היא קטנה ולא מורגשת כלל בטעם. מעט אלכוהול בבלילה עוזר לסופגניות לספוג פחות שמן. אפשר להשתמש בכל סוג אלכוהול שיש לכם בבית (ברנדי, רום, וודקה) ואם מכל סיבה שהיא אתם לא רוצים להשתמש בכלל, אין שום בעיה. יצא מעולה גם בלי.

אז עזבו אתכם עכשיו מהתפחות, רידוד, עיצוב ותכינו את המתכון המנצח הזה שלוקח מהתחלה ועד סופו בדיוק רבע שעה. והטעם לא סתם "טעים באותה המידה" אלא בעיניי אפילו טעים יותר!

אפשר למלא את הסופגניות בריבה, ממרח שוקולד או במה שאוהבים, אבל בינינו הכי הכי טעים בעולם לאכול אותן ככה כמו שהן, חמות מהשמן עם אבקת סוכר מעל.

שיהיה לכולנו חג מתוק ושמח :)

מהמתכון יוצאות בערך 20 סופגניות


מרכיבים

2 ביצים

100 גרם סוכר לבן

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית תמצית/מחית וניל (לא חובה אבל מומלץ)

2 גביעי אשל (כל גביע 200 גרם, סך הכל 400 גרם)

3 כפות ברנדי/רום

400 גרם קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה (10 גרם)

שמן לטיגון עמוק

להגשה

אבקת סוכר

ריבה/ממרח שוקולד/מה שאוהבים :)


אופן ההכנה

1. בקערה טורפים את הביצים, סוכר, מלח, וניל, אשל וברנדי/רום.

2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה ללא גושים, נמנעים מערבוב יתר.

3. מחממים במחבת עמוקה או בסיר שמן לטיגון עמוק. אם יש לכם מד טמפרטורה- השמן צריך להיות ב-170 מעלות. אם אין לכם, פשוט מכניסים כף עץ לתוך השמן ואם נוצרות בועות קטנות סביבו סימן שהשמן חם מספיק.

4. בעזרת כף קפיצית או 2 כפות יוצרים תלוליות מהבלילה ומכניסים לתוך השמן החם. מטגנים בערך 2 דקות מכל צד, עד להזהבה עדינה. אם הסופגניות משחימות מאוד תוך דקה סימן שהשמן חם מדי וצריך להנמיך את הלהבה. הסופגניות צריכות בין 3-4 דקות סך הכל בשמן בשביל להיות מוכנות ולא "חיות" מבפנים.

5. מטגנים בסבבים ולא מעמיסים יותר מדי על הסיר (כמות הסופגניות בכל סבב טיגון תלויה בגודל הסיר שלכם). מעבירים את הסופגניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג.

6. מתאפקים וממתינים 5-7 דקות לפני אוכלים, הסופגניות צריכות להתייצב.

7. מפזרים אבקת סוכר מעל (והן מושלמות גם ככה) ומוסיפים מילוי אם רוצים כמו ריבה או ממרח שוקולד.


5673 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול