חמין שקיות

האהבה שלי לחמין התחילה מגיל קטן. אצלי בבית אף פעם לא היה חמין, תמיד חיכיתי שיגיע החורף וכל החברות יזמינואותי אליהן לחמין. החמין האהוב עליי היה של פנינה, אמא של חברה הכי טובה שלי שילי. פנינה היא בשלנית בחסד וכל מהשהיא נוגעת בו הופך לזהב. היא הייתה מכינה את החמין האהוב עליי, חמין שקיות. תמיד אהבתי את הסוג חמין הזה הרבהיותר מצ׳ולנט שבו מכינים הכל ביחד באותו הסיר. יום אחד, נראה לי בגיל 15, הלכתי לפנינה לכמה שעות ישבתי לידהבמטבח עם הפנקס הקטן שלי שהייתי כותבת בו מתכונים והיא הסבירה לי שלב שלב איך מכינים חמין. נראה לי שעדיין ישלי אותו איפשהו! כמובן שכמויות מדויקות לא היו כי בשלניות אמיתיות מבשלות ״לפי העין״ אבל קלטתי את הרעיון הכללי. מאז הכנתי חמין מיליון פעמים, והמתכון השתנה בהמון דברים (את האורז צימוקים למשל למדתי מחמותי רחל) אבל את מהשפנינה לימדה אותי אני לעולם לא אשכח. פנינוש אוהבת אותך!


מרכיבים:

2 קילו אסאדו

2 כוסות שעועית לבנה קפואה מבושלת

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים מבושלים

1 בצל גדול חתוך לרבעים

שיני קלופות מראש שום שלם

7-8 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים

3 בטטות קטנות שלמות קלופות

2 כפות פפריקה מתוקה

חצי כף פפריקה חריפה

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון

1 כפית חוויאג למרק

1/4 כוס סילאן

3 כפות שמן זית

8 ביצים (או כמה שרוצים)

לשקיות קוקי:

חיטה עם בטטה-

2 כוסות חיטה

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנות

1 כפית פפריקה חריפה

3 כפות סילאן

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

4 כוסות מים רותחמם

אורז עם צימוקים-

2 כוסות אורז בסמטי

1 כוס צימוקים

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

בסיר גדול מאוד שמתאים לתנור מניחים את הבשר, שעועית, חומוס, בצל, תפוחי אדמה ובטטות.

מפזרים מעל את התבלינים, הסילאן ושמן הזית.

מכינים את השקיות: בשתי שקיות קוקי שמים את המרכיבים חוץ מהמים ומערבבים היטב (מערבבים עם בידיים מחוץלשקית-ממש עושים מסאז׳). מפנים קצת מקום בשני צידי הסיר ומניחים את השקיות. בזהירות שופכים לכל שקית את המיםהרותחים. סוגרים את השקיות מלמעלה ולא צמוד לתוכן, כדי שיהיה מקום לאורז/חיטה כי הם מכפילים את הנפח שלהםבבישול.

מניחים את הביצים בסיר קטן ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.

שופכים מים רותחים אל תוך הסיר עד לכיסוי כל התוכן. הקצה של השקיות צריך להיות מבחוץ למים.

בעזרת מספריים חותכים 2-3 חתכים קטנטנים צמוד לסגירה של שתי השקיות.

מדליקים להבה גבוהה ומביאים את הכל לרתיחה. מפזרים מעל את הביצים.

מניחים מעל הכל עיגול של נייר אפיה ומעליו את המכסה של הסיר. אפשר גם נייר כסף בנוסף אם המכסה לא אטום מספיק.

מכניסים לתנור שחומם ל-100-120 מעלות לכל הלילה ואפשר גם על הפלטה.

1,903 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול