בתקופת הקורונה התחלתי שגרה של הכנת חלות ביום שישי בבוקר. אני מאוד אוהבת להכין חלות מדי פעם אבל הרבה פעמים התפספס לי כי בימי שישי בבוקר בדרך כלל הייתי בסידורים מחוץ לבית (או בפרלמנט ארוחת הבוקר עם ההורים שלי שאני מתגעגעת אליו מאוד). אבל עכשיו כשכולנו "תקועים" בבתים החלטתי שזאת אחלה מסורת. בנוסף זאת דרך נחמדה לראות את חמותי רחל (מבעד לדלת כמובן) ולדאוג שיהיו לה חלות לקידוש של יום שישי גם בתקופה הזאת.
בצק חלה הוא אחד הבצקים הכי כייפים שיש. הוא קל ונוח לעבודה ואפשר לשחק איתו עם איזה גודל וצורה שרוצים.
הכמות מתאימה ל-10 חלות קטנות או ל-4 גדולות
מרכיבים
1 קילו קמח לבן (אם יש לכם קמח לחם-עדיף)
15 גרם שמרים יבשים (3 כפיות)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
70 גרם שמן זית (1/3 כוס)
1 ביצה
420 מ"ל מים חמימים (3/4 1 כוסות)
15 גרם מלח (1/2 1 כפות)
אופן ההכנה
1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
2. מחברים את וו הלישה, מוסיפים את הביצה ושמן הזית ומערבבים על מהירות נמוכה.
3. מוסיפים בזילוף איטי, תוך כדי ערבוב את המים, עד שנוצר כדור בצק.
4. מוסיפים את המלח ולשים במשך 6-7 דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
5. מכסים את הקערת עם ניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה. מחלקים אותו לכמות כדורים שווה לפי כמות החלות שרוצים להכין- אם רוצים להכין חלות קטנות, מחלקים את הבצק ל-30 כדורים שווים (55 גרם כל כדור), אם רוצים להכין חלות גדולות מחלקים ל-9 כדורים שווים (180 גרם כל חלק). מכסים את כדורי הבצק במגבת ונותנים להם "לנוח" במשך רבע שעה (אפשר לוותר על החלק הזה, המנוחה של הבצק פשוט עוזרת לו "להירגע" ולהיות גמיש יותר וכך קל יותר ליצור רצועות מבלי שהבצק יתכווץ).
7. יוצרים מכל כדור בצד רצועה וקולעים חלות של שלושה חלקים (כמו צמות).
8. מניחים את החלות המוכנות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.
9. מפזרים מעל החלות שומשום/פרג/תערובת "everything bagel"/מה שאוהבים.
10. מכסים את התבנית במגבת לחה ומניחים לתפיחה נוספת של 30-45 דקות.
11. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
12. אופים את החלות במשך 20-25 דקות לחלות קטנות או 35-40 דקות לחלות גדולות, עד שהן מזהיבות מלמעלה וגם בתחתית.
Comments