top of page

אוכל איטלקי - ספגטי מיטבולס (כדורי בשר)

כל הטעמים האהובים של איטליה בסיר אחד- ספגטי עטוף ברוטב עגבניות וכדורי בשר.

הסוד לכדורי הבשר המושלמים האלו הוא לטחון את הבצל והשום ולא לגרר או לקצוץ, מה שהופך אותם לרכים ונימוחים בטירוף. שימו לב שהתיבול הוא ממש מינימלי (מלח פלפל וזהו) ולכן המנה מתאימה בול גם לילדים. אחת הסיבות שאני אוהבת את המנה הזאת היא שהיא קלה להכנה ולא דורשת יותר מדי שלבים- מכינים את כדורי הבשר, מטגנים אותם וישר מוסיפים לאותו הסיר את רוטב העגבניות.

מינימום מרכיבים ושלבים ומקסימום טעים!

ארוחת צהריים מושלמת לכל המשפחה.

מרכיבים

לכדורי בשר

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל לבן

2 שיני שום קלופות

1 ביצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס/טחון

1/4 כוס פירורי לחם

4 כפות שמן זית לטיגון הקציצות

לספגטי ולרוטב

1 חבילת ספגטי (500 גרם)

2 קופסאות שימורים (כל אחת 400 גרם) של עגבניות קצוצות (עדיף של mutti)

400 מ"ל מים (פשוט ממלאים פחית שימורים אחת במים לאחר שרוקנו אותה מרוטב העגבניות)

מלח, פלפל שחור

חופן בזיליקום טרי

2-3 ענפי טימין (לא חובה)


אופן ההכנה

1. מכינים את כדורי הבשר- במעבד מזון/בלנדר/בלנדר מוט טוחנים את הבצל, שיני השום והביצה עד למחית חלקה.

2. מעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון, מלח, פלפל שחור ופירורי לחם. מערבבים וממש לשים בעזרת הידיים 2-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורי בשר קטנים.

4. מחממים את שמן הזית בסיר רחב.

5. מניחים את כדורי הבשר אחד ליד השני בתוך השמן. מטגנים עד להשחמה והופכים. מטגנים כמה דקות נוספות עד להשחמה.

6. מוסיפים לסיר את שימורי העגבניות,המים הבזיליקום והטימין (אם משתמשים). מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים בעדינות מבלי לפרק את כדורי הבשר- מחזיקים את הסיר בידיות משני הצדדים ומנענעים בעדינות רבה מצד לצד כך שכל כדורי הבשר יהיו עטופים ברוטב העגבניות.

7. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים. מבשלים במשך 30 דקות.

8. בזמן שכדורי הבשר מתבשלים מרתיחים מים בסיר פסטה גדול.

9. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לסיר עם כדורי הבשר.

10. באותו האופן שערבבנו קודם מערבבים גם בשלב הזה- מחזיקים את הסיר בידיות בשתי הידיים ו"מקפיצים" את הספגטי בעדינות עם הרוטב עד שכל הספגטי עטוף ברוטב העגבניות וכדורי הבשר.


8,910 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page