בורקס זה אחת החולשות שלי. בורקס גבינות, בורקס פיצה, בורקס תרד, לא משנה מה המילוי- זה טעים כל כך. הפעם בחרתי למלא את הבורקס בממרח פסטו ביתי שהכנתי לפני כמה ימים ופשוט קרץ לי מהמקרר. הוספתי גבינת פטה שמנה מפוררת מעל והרי לכם בורקס חלומי.
אני אוהבת להכין את הבורקסים קטנטנים ככה שאפשר לנשנש מהם בכיף (תכל'ס, זה הכי מסוכן! אי אפשר להפסיק "לנשנש"). משתמשים בבצק עלים איכותי (מחמאה כמובן ולא ממרגרינה), מורחים מעל פסטו ומפזרים פטה. חותכים לרצועות ומגלגלים לשבלולים קטנים. יאמי.
מרכיבים
חבילת בצק עלים על בסיס חמאה, מופשרת לילה במקרר
200 גרם גבינת פטה 16% (או יותר)
ביצה להברשת הבצק
לפסטו שקדים
צרור עלי בזיליקום
1/2 כוס שקדים מולבנים קלויים
1 שן שום
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את הפסטו- שמים את הבזיליקום, שקדים, שום, שמן זית ומלח במעבד מזון/בלנדר/נינג'ה וטוחנים עד למחית חלקה.
2. פורסים את בצק העלים על משטח עבודה.
4. מורחים את הפסטו על הבצק בשכבה אחידה.
5. מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת.
6. בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים את הבצק לרצועות. חותכים את הרצועות לחצי.
7. מגלגלים כל רצועה ל"שבלול".
8. מעבירים את השבלולים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.
9. אופים במשך 15-20 דקות עד שהשבלולים מזהיבים.
Commentaires