מחר חוגגים את ולנטיינ'ס דיי ואיזו דרך מושלמת יותר להגיד שאוהבים מאשר עם קאפקייקס שוקולדיים, מעל קרם נוטלה מושחת וטעים בטירוף והפתעת נוטלה בפנים. אני בחרתי להכין את הקאפקייקס בתבנית שקעים בצורת לב, אבל כמובן שאפשר להכין בתבנית שקעים רגילה עם או בלי מנג'טים. אם אתם, כמוני, מתכוונים להכין ללא מנג'טים תדאגו לשמן טוב טוב את תבנית השקעים כדי שהקאפקייקס לא ידבקו וישתחררו בקלות. מתכון קל כל כך להכנה עם מרכיבים שבדרך כלל יש בבית ובינינו, כל קינוח עם נוטלה הוא מושלם.
יום אהבה שמח!
12 קאפקייקס
מרכיבים
3 ביצים
200 גרם סוכר (1 כוס)
150 מ"ל שמן
100 מ"ל חלב
160 גרם קמח (1 כוס + 2 כפות)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות
50 גרם אבקת קקאו (1/3 כוס)
5 גרם מלח (1 כפית)
100 גרם ממרח נוטלה
לקרם נוטלה
125 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
1/2 כפית מלח
180 גרם ממרח נוטלה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, אבקת קקאו והמלח. מניחים בצד.
3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר במשך דקה-שתיים.
4. מוסיפים את החלב והשמן תוך כדי טריפה.
5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
6. משמנים תבנית שקעים או לחילופין מרפדים במנג'טים מנייר.
7. מחלקים את הבלילה בין השקעים וממלאים עד לשליש גובה. מניחים במרכז כפית נוטלה ומכסים בעוד שליש בלילה, כך שבסך הכל הבלילה צריכה להגיע ל2/3 גובה.
8. אופים את הקאפקייקס במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
9. מצננים את הקאפקייקס לחלוטין לפני שמזלפים את הקרם.
10. להכנת הקרם- מניחים את ממרח הנוטלה בקערה שמתאימה למיקרוגל ומחממים במשך דקה עד שהנוטלה נוזלית. מניחים בצד לכמה דקות להתקררות.
11. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והמלח במשך 3 דקות על מהירות בינונית.
12. מוסיפים חצי מכמות אבקת הסוכר ומערבבים על מהירות נמוכה עד שאבקת הסוכר נטמעת בחמאה. מוסיפים את החצי השני ומערבבים עוד דקה בערך עד שנוצר קרם אחיד.
13. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים על מהירות בינונית עד ליצירת קרם אחיד.
14. מעבירים את קרם הנוטלה לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים מעל הקאפקייקס.
הערות
* במקום לזלף את הקרם ניתן פשוט להניח אותו מעל הקאפקייקס בעזרת כף.
* את הקאפקייקס ללא הקרם ניתן להכין מראש ולשמור שלושה ימים מחוץ למקרר בתבנית אטומה.
* את הקאפקייקס המוכנים עם הקרם ניתן לשמור במקרר עד יומיים, ולהוציא מהמקרר שעה לפני שאוכלים.
Comments