כשפנו אליי מ"הגבינות של נני" וביקשו לפתח מתכון עבורם בשימוש הגבינות שלהם, הדבר הראשון שחשבתי הוא שאני לא רוצה להעפיל על טעם הגבינות. אלו גבינות אירופאיות מיובאות כל אחת מארץ המוצא שלה, הן באמת מאוד איכותיות ולכן החלטתי להכין מעין פלטת גבינות משודרגת במקום להכין עוד פשטידה או קיש. פשוט חבל לי להמיס, לגרר ולבשל את הגבינות ורוצה שיטעמו את הטעם כמו שהוא.
אין יותר כיף מפלטת גבינות גדולה אבל אתם מכירים את זה שלפעמים בא לכם פשוט את הביס המושלם? מוכן לאכילה בלי יותר מדי התעסקות?
אז לקחתי בצק עלים איכותי (אנא מכם, השתמשו בבצק עלים על בסיס חמאה ולא מרגרינה!) קרצתי לעיגולים ואפיתי בתנור. הוספתי מעל כל עיגול בצק קוביית גבינה קטנה ולצידה תוספת שאני חושבת שמתאימה ביותר. לגבינת הבורסין שידכתי אגוזי מלך קלויים ולסנט מור תפוחים חתוכים דק דק (כמובן שאתם יכולים להתאים תוספות לפי ההעדפה האישית שלכם). בכך יצרתי צורת הגשה סופר אלגנטית וכיפית, מותאמת בדיוק לשולחן חג שבועות אך לא רק, ומתאימה לאירוח לצד יין טוב לאורך כל ימות השנה.
פוסט בשיתוף "הגבינות של נני"
מרכיבים
1 חבילת בצק עלים איכותי על בסיס חמאה, מופשרת לילה במקרר.
ביצה טרופה עם מעט מלח, להברשה
100 גרם גבינת בורסין עם שום ועשבי תיבול
100 גרם גבינת עיזים הולנדית של "הגבינות של נני"
100 גרם גבינת גאודה עם כמות של "הגבינות של נני"
גליל גבינת סנט מור
חופן ענבים ירוקים/אדומים, חצויים
חופן זיתים מגולענים, חצויים
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
1 תפוח חתוך לפרוסות דקות ככל הניתן
אופן ההכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס"מ.
3. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.
4. אופים במשך 15-18 דק', עד שעיגולי הבצק מזהיבים.
5. מצננים במשך 10 דק'.
6. בינתיים מכינים את הגבינות- את גבינת הבורסין מפוררים בידיים, את גבינת העיזים ההולנדית ואת גבינת הגאודה עם הכמון חותכים לקוביות קטנות, ואת גבינת הסנט מור פורסים לעיגולים ואז חוצים אותם. מכינים את כל הגבינות בצלחת לצד התוספות שהכל יהיה מוכן להרכבה.
7. מניחים את עיגולי בצק העלים על פלטת הגשה. מסדרים מעל את הגבינות והתוספות בצורה כזאת (זאת הצעת הגשה שלי עם השידוכים שאני הכי אוהבת, כמובן שאתם יכולים להרכיב לפי טעמכם האישי): משדכים את גבינת הבורסין עם אגוזי המלך הקלויים, את גבינת העיזים עם חצי ענב, את גבינת הסנט מור עם כמה פרוסות תפוחים, ואת גבינת הגאודה עם הכמון עם חצי זית.
Comments