איזה כיף זה מתכונים לשבועות! פחמימות, גבינות, ירקות, מה צריך יותר מזה בחיים?
אופציה מהממת לשולחן החג שלכם היא לחמניות סלק וורדרדות, ממולאות בגבינה כחולה. אופים את הלחמניות בתבנית עגולה ומניחים בשולחן ממש כמו עוגה! כל אחד תולש לחמנייה וזה כיף גדול.
מיץ הסלק נותן צבע משגע לבצק, אבל זה מסתכם בזה (הטעם של הסלק לא מורגש) אז אם לא בא לכם להסתבך, אפשר פשוט להשתמש במים. יצא טעים באותה המידה.
10 לחמניות
מרכיבים
500 גרם קמח
10 גרם שמרים (2 כפיות)
20 גרם סוכר (2 כפות)
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
200 מ"ל מיץ סלק
1 כפית מלח
100 גרם גבינה כחולה חתוכה לקוביות
ביצה טרופה להברשה
קצח לפיזור מעל הלחמניות
אופן ההכנה
1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר, ביצה וחמאה.
2. מחברים את וו הלישה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
3. מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את מיץ הסלק. לשים עד שנוצר כדור בצק.
4. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 7 דקות עד שנוצר בצק אחיד, חלק ורך.
5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים (אפשר לפי העין ואפשר לשקול ל-90 גרם כל כדור).
7. משטחים כל כדור בצק עם הידיים ומניחים במרכז קוביית גבינה כחולה. סוגרים את הבצק על הגבינה ויוצרים לחמניה עגולה.
8. מניחים את הלחמניות בתבנית עגולה משומנת במרווחים קטנים אחת מהשניה (אפשר להשתמש ב-2 תבניות עגולות קטנות בקוטר 20, תבנית אחת גדולה בקוטר 26, או כמו שאני עשיתי- תבנית אחת עגולה ואינגליש קייק אחת). מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים במשך 30-40 דקות נוספות.
9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
10. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל קצח.
11. אופים במשך 30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
הערות
* במקום מיץ סלק אפשר להשתמש במים.
* אפשר לאפות את הלחמניות ב-2 תבניות עגולות בקוטר 20, בתבנית עגולה גדולה בקוטר 26-28 או בתבנית אחת עגולה ובתבנית אינגליש קייק. לחלופין אפשר לאפות את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
* במקום קצח אפשר לפזר מעל שומשום, או להשאיר ללא ציפוי.
Comments