איזה כיף לאפות לחמניות טריות בבית. ריח האפייה שמתפשט עד לבית של השכנים (השכנה שלי לא התאפקה ודפקה בדלת לשאול מה אני מכינה ומה זה הריח המטורף הזה). המתכון הזה אהוב עליי במיוחד ואני משתמשת בו להכנת חלות גדולות לשבת וללחמניות בכל מיני צורות, כל פעם מה שמתחשק :)
המתכון הזה מבוסס על מתכון לחלה מתוך הספר המושלם של אורי שפט "לחם בבית".
12 חלות אישיות
מרכיבים:
800 גרם קמח לבן (3/4 5 כוסות)
60 גרם שמן (1/3 כוס)
2 ביצים
320 מ"ל מי ברז (1/3 1 כוסות)
80 גרם סוכר (8 כפות)
30 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח (2 כפיות)
לציפוי
גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת (לא חובה)
ביצה טרופה עם מעט מלח להברשה
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת מיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים.
2. מוסיפים לקערה את השמן, ביצים, מים, סוכר ומלח.
3. בעזרת וו לישה לשים את הבצק על מהירות נמוכה במשך 4 דקות עד שנוצר בצק.
4. מגבירים את המהירות לבינונית למשך 5 דקות נוספות.
5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומגלגלים לכדור.
6. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים למשך שעה בערך, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו (בשיא הקיץ ההתפחה יכולה לקחת רק 40 דקות ובחורף עד שעה ורבע-וחצי).
7. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל ויוצרים לחמניית קשר (יוצרים לולאה מהבצק ודוחפים פנימה את 2 הקצוות). לחלופין ניתן לכדרר כדור מכל חלק במקום גליל וליצור לחמנייה עגולה פשוטה- טעים באותה מידה :)
8. מניחים את הלחמניות על 2 תבניות תנור עם נייר אפייה ברווחים בכדי שיוכלו לתפוח. מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ומפזרים מעל את הגרעינים.
9. מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים במשך 40 דקות-שעה עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.
10. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.
11. אופים במשך 15 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב. מעבירים את הלחמניות לרשת צינון ומחכים לפחות 15 דקות עד שאוכלים.
הערות:
* הלחמניות במיטבן ביום האפייה. אם לא רוצים לאכול באותו היום מומלץ להקפיא ולהפשיר במיקרו כשרוצים לחמנייה טרייה וטעימה.
* ניתן לגוון בציפוי הלחמניות עם- גרעיני שומשום, גרעיני פרג, קצח... מה שאוהבים :)
היי, אם אני רוצה לעשות פחות לחמניות, אז פשוט להפחית בחצי את המתכון?