top of page

דייסת שיבולת שועל (אפשרות לטבעוני)

עודכן: 28 ביולי 2020

דייסת שיבולת שועל היא ארוחת הבוקר האולטימטיבית לאכול במזג האוויר החורפי הזה- חמה ומנחמת.

אם להיות כנה, גם בקיץ אני אוהבת לאכול דייסה לארוחת בוקר כי זה כל כך טעים ופשוט להכנה!

הוסיפו לדייסה מה שאתם אוהבים- פירות, שקדים, אגוזים, זרעי צ'יה, סירופ מייפל, דבש, קינמון ואפילו שוקולד.


אנחנו משתדלים להפחית בצריכת החלב שלנו בבית (מכל מיני סיבות שונות) ולכן אני מכינה את הדייסה עם חלב אורז, החלב הטבעוני המועדף עלינו, אבל אתם יכולים להכין עם חלב רגיל או עם כל משקה חלב אחר שאוהבים: סויה, שקדים וכו'.


דייסת שיבולת שועל היא בעלת יתרונות בריאותיים רבים- היא עשירה בסיבים, חלבון, וויטמינים, מינרליים וחומצות שומן, היא מסייעת בתהליכי העיכול ומשביעה מאוד ולכן זאת הדרך המושלמת להתחיל את היום.


אני משתמשת בשיבולת שועל שלמה ולא בשיבולת שועל דקה ומהירת הכנה (קוואקר) משתי סיבות.

שיבולת שועל שלמה בריאה יותר מקוואקר- מכיוון שבתהליך הייצור של הקוואקר מסירים חלק מהסיבים התזונתיים כדי לשפר את המרקם ולגרום לה להתבשל מהר יותר (דייסת קוואקר מוכנה תוך 3-4 דקות לעומת דייסה משיבולת שועל שלמה שלוקחת בערך 12-15 דקות). הסיבה השניה והעיקרית היא שבעיני זה פשוט יותר טעים. המרקם של דייסת שיבולת שועל שלמה טעים, עשיר ומוצלח יותר יותר. אומנם זה דורש עוד 10 דקות בערך של בישול אבל זה לגמרי שווה את זה.

הכמות במתכון מספיקה ל-2 מנות


מרכיבים

1/2 כוס שיבולת שועל שלמה

2 כוסות חלב (רגיל, אורז, סויה, שקדים וכו'- איזה שאוהבים)

קורט מלח

1 כף זרעי צ'יה (לא חובה)


אופן ההכנה

1. מניחים בסיר קטן את שיבולת השועל, החלב והמלח. מביאים לרתיחה.

2. מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים את זרעי הצ'יה.

3. מבשלים במשך 12-15 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד (חשוב מאוד לערבב כל כמה דקות) עד שהנוזלים נספגים בשיבולת השועל והדייסה מסמיכה.

4. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים מעל מה שאוהבים!

הערות

* הוסיפו מעל הדייסה מה שאתם אוהבים! רעיונות לתוספות שאני אוהבת במיוחד- תותים, תפוח חתוך לקוביות, בננה פרוסה, קינמון, שקדים, אגוזי מלך או פקאנים קצוצים, סירופ מייפל... השמיים הם הגבול :)

6,841 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commentaires


bottom of page