גראטן תפוחי אדמה

עודכן ב: 25 דצמ 2019

כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים. בפנים תפוחי אדמה רכים וספוגים בטעם מנחם של שמנת וחלב ומלמעלה שכבה פריכה שחומה ומבעבעת, האוכל המנחם האולטימטיבי!

תבנית בגודל 23*30


מרכיבים

12 תפוחי אדמה קלופים

600 מ"ל חלב

300 מ"ל שמנת מתוקה

ענף טימין

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון

1 כף שטוחה מלח

מעט חמאה מומסת או שמן לשימון התבנית


אופן ההכנה

1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ בעזרת מנדולינה או סכין.

2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מוסיפים את החלב, שמנת, טימין, אגוז מוסקט ומלח ומדליקים על להבה גבוהה.

3. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

4. מסננים את תפוחי האדמה ושומרים בצד את הנוזלים. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית או צלחת שטוחה בכדי שיתקררו מהר יותר. מניחים בצד לכמה דקות ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה/שמן.

5. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבות ושופכים מעל את הנוזלים.

6. מכניסים לתנור לשעה ורבע, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.





  • Black Instagram Icon