top of page

גראטן תפוחי אדמה

עודכן: 25 בדצמ׳ 2019

כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים. בפנים תפוחי אדמה רכים וספוגים בטעם מנחם של שמנת וחלב ומלמעלה שכבה פריכה שחומה ומבעבעת, האוכל המנחם האולטימטיבי!

תבנית בגודל 23*30


מרכיבים

12 תפוחי אדמה קלופים

600 מ"ל חלב

300 מ"ל שמנת מתוקה

ענף טימין

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון

1 כף שטוחה מלח

מעט חמאה מומסת או שמן לשימון התבנית


אופן ההכנה

1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ בעזרת מנדולינה או סכין.

2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מוסיפים את החלב, שמנת, טימין, אגוז מוסקט ומלח ומדליקים על להבה גבוהה.

3. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

4. מסננים את תפוחי האדמה ושומרים בצד את הנוזלים. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית או צלחת שטוחה בכדי שיתקררו מהר יותר. מניחים בצד לכמה דקות ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה/שמן.

5. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבות ושופכים מעל את הנוזלים.

6. מכניסים לתנור לשעה ורבע, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.





2,084 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

2 comentários


Neta Loya
Neta Loya
07 de jan. de 2020

תודה רבה אוסנת!😊🙏🏽

Curtir

אוסנת
07 de jan. de 2020

תסבירי לי איך כל דבר שאת עושה נראה אליפות וגורם לי לרצות להכין למרות שבכלל לא תכננתי לבשל

Curtir
bottom of page